Sport

2012.04.26. 16:56

Az aranyért "megy" a Vénusz

Miskolc - Hétfőn 17 órától Miskolcon, a városi sportcsarnokban kezdődik az NB I-es női futsalbajnokság döntőjének sorozata.

Miskolc - Hétfőn 17 órától Miskolcon, a városi sportcsarnokban kezdődik az NB I-es női futsalbajnokság döntőjének sorozata.

Ahogyan arra számítani lehetett, az alapszakasz győztes DVTK-Vénusz-Szabadidőközpont, illetve az alapszakasz második Tolna-Mözsi FSE vívja idén az NB I-es női futsalbajnokság – három nyert találkozóig tartó – fináléját. A miskolciak az elmúlt esztendőkben már két bronzérmet begyűjtöttek, így mindenképpen előreléptek, de természetesen nem elégszenek meg a biztos második hellyel - legalábbis ezt hangsúlyozta Sárréti Géza, az együttes edzője a csütörtökön megtartott sajtótájékoztatón.

– Szép, szép az ezüst, de a szándékunk az, hogy feltegyük a pontot arra a bizonyos i-re – nyilatkozta az edző. – Nagy reményekkel megyünk bele ebbe a csatába, hiszen azért elértünk valamit, valahová, amit elsősorban annak köszönhetünk, hogy tudás- és mentális szempontból is kialakult egy megfelelő társaság, egy mag, amely nem csak most, hanem hosszabb távon is sikeres lehet. Az eredményesség mellett annak is örülünk, hogy egyre több lány jön hozzánk, mondván szeretne megismerkedni a sportággal.

Ötvennégy év után

Sárréti Géza a Tolnával kapcsolatban megjegyezte:

– Az év elején három válogatottat igazoltak, ami mutatja, hogy pénzben, lehetőségekben előttünk vannak – mondta a tréner. – A futsalhoz való hozzáállásuk hasonló a mieinkhez, de összevetve a dolgokat úgy látom, jobbak vagyunk tőlük. Ezt az alapszakaszban is bizonyítottuk, bár ott nehezen tudtuk megszerezni a pontokat. De ezeket ezúttal félre kell tenni, mert egy döntő teljesen más, ugyanakkor az tény, hogy a mi padunk rövidebb, kevesebb ugyanolyan szintű játékost tudunk bevetni. A szezon eddigi részében mindenki ellen meg kellett küzdenünk, vagyis az nem újdonság számunkra, hogy tudásunk legjavára lesz szükség, ám a lányok átérzik a szituáció jelentőségét.

– Motivál engem és a csapatot is, hogy bajnoki döntőben játszhatunk – ezt már a Vénusz csapatkapitánya, Csepregi Gabriella jelentette ki. – Azonban nem szeretnénk túlizgulni a finálét, az azonban természetes, hogy egy egészséges izgalom legyen az emberben. Keményen odatesszük majd magunkat, mint eddig, bízunk benne, hogy ez elég lesz a végső sikerhez.

Juhász Viktor elnök arra mutatott rá a beszélgetés során, hogy a Vénusz 54 év után nyerne Miskolcnak aranyérmet labdajáték-csapatsportágban, miután utoljára 1958-ban az MVSC női kézilabdázói szereztek élvonalbeli bajnoki címet. A nézőknek – akik számára térítésmentes a bajnoki döntő megtekintése – hétfőn érdemes hamarabb kilátogatniuk a sportcsarnokba, hiszen az utánpótlás is megmutatja tudását, míg a szünetben kvízjátékon nyerhetnek különböző ajándéktárgyakat a bátor szurkolók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!