Sport

2012.03.02. 17:45

Mezőkövesdi KC: Csak a győzelem elfogadható

Mezőkövesd - A 20. forduló találkozóját játssza az NB I-es férfi kézilabda bajnokságban a Mezőkövesdi KC gárdája.

Mezőkövesd - A 20. forduló találkozóját játssza az NB I-es férfi kézilabda bajnokságban a Mezőkövesdi KC gárdája.

A matyóvárosiak szombaton este 18 órától hazai környezetben az Orosházi FKSE Alexandra együttesével mérik össze tudásukat.

Alsóházi rangadó

– Helyzetünkből adódóan ez a találkozó rangadó – kezdte Buday Ferenc, az MKC vezetőedzője, majd hozzátette: – Sajnos alsóházi rangadó..., amely már előrevetíti azt, hogy a rájátszásban is találkozunk majd. Mi önbizalmat meríthetünk abból, ha megverjük riválsunkat, visszavágunk a Békés megyeieknek, ugyanis az orosházi „odavágón” kikaptunk, de most be kell sepernünk a két pontot. Csapatunk egyre jobban összeérik, bár meg kell jegyeznem, hogy az újonnan érkezők integrációja még nem teljes. A múlt heti vereség ellenére is azt mondom, hogy most már acélosabbbak vagyunk, jobban megértjük egymást a pályán. Remélem, hogy védekezésünk is hatékonyabb lesz, mint Pécsett volt, Támadásban pedig tudatosabb és főleg eredményesebb játékot várok a fiúktől. Ebből a szempontból ugyanis keveset adtunk ki magunkból Baranyában.

Felkészültek

Az MKC sportolói a héten az orosházi leckét tanulták. Belőlük készültek, játékukat kikockázták, tudják, miben erősek és miben sebezhetőek. Az ÓFKSE kerete a télen erősödött: Pécsről hozzájuk érkezett Frei és Kekezovics, továbbá Gyöngyösről Pál, rájuk figyelni kell, de társaikat sem hagyhatják felügyelet nélkül.

– Mindkét gárda okozott egy-egy meglepetést az elmőlt hetekben – folytatta Buday Ferenc. – Mi a Ferencvárost kaptuk el a fővárosban, az Orosháza pedig a Balatonfüredtől bizonyult jobbnak. Az biztos, hogy izgalmas találkozó lesz, és remélem, hogy a mieink fognak diadalmaskodni. A közönség támogatását élvezni fogjuk, ebben egészen biztos vagyok, miként abban is, hogy miénk lesz a két pont.

ÉM-KT


Két maródi

Az MKC vezetőedzője Korsós Ádámra bokasérülése miatt nem számíthat, míg Lezák Áront operálták a héten, így egyikük sem lesz ott a pályán. Társaik azonban egészségesek és bizakodással várják az összecsapást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!