Sport

2012.03.08. 16:43

Beléptető- és kamerarendszer minden NB I-es stadionban

Az MLSZ elnökségének a legutóbbi ülésén a testület jóváhagyta a Stadion Biztonsági Projekt megvalósításához szükséges, a sportszervezetek számára kiírandó feltételrendszert.

Az MLSZ elnökségének a legutóbbi ülésén a testület jóváhagyta a Stadion Biztonsági Projekt megvalósításához szükséges, a sportszervezetek számára kiírandó feltételrendszert. A Stadion Biztonsági Programot a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) Sportért Felelős Államtitkársága, a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK Zrt.) és a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) indította 2011. márciusában.

A 669 millió Ft összegre kiírt felhívás 2011. december 7-én jelent meg, a jelentkezés határideje december 27-e volt, 9 cég adott be pályázatot. Az MLSZ elnöksége 2012. január 24-én választotta ki és döntött az ajánlattételre legalkalmasabbnak ítélt három cégről. A közbeszerzéssel párhuzamosan kiírják az NB I-es labdarúgó sportszervezeteknek szóló pályázatot is. A cél, az hogy 2012. június 30-ra már minden, a projektben érintett stadionban működjön a sportrendészeti adatbázissal összekapcsolt központi jegyértékesítési rendszer. Erre az időpontra el kell készülnie egy stadionban a teljes rendszernek (beengedő kapuk, kamerarendszer, vezetési pont kiépítésre kerül), október 30-ig pedig a tervek szerint minden érintett stadionban felszerelik és beüzemelik a biztonsági berendezéseket. A sportszervezetek 3 millió forintos önrész kötelezettségét az MLSZ magára vállalta, ezért cserébe azonban a kluboknak vállalniuk kell a berendezések karbantartását - adta hírül az MLSZ hivatalos honlapja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!