Sport

2011.11.09. 09:56

F1: közel 90 millió forint egy teszt

<p>Budapest - Több százezer dollárt kell fizetniük a fiatal pilótáknak, hogy Forma-1-es autót tesztelhessenek Abu Dhabiban. A Fiatal pilóták Tesztjét még ebben a hónapban megrendezik.

Budapest - Több százezer dollárt kell fizetniük a fiatal pilótáknak, hogy Forma-1-es autót tesztelhessenek Abu Dhabiban. A Fiatal pilóták Tesztjét még ebben a hónapban megrendezik.

Fizetnie kell például Fabio Leimernek, hogy beülhessen egy Sauberbe, igaz, csak a 14. lett az idei GP2-es sorozatban. - írja a formula.hu. A Toro Rossónál 275 000 dollárba kerül egy tesztnap, a Sauber még ennél is többet kér. „Igen, meg kell fizetnünk a tesztet. Ez az út vezet a Forma-1-be, először meg kell fizetni, hogy helyzetbe jöhessünk” – erősítette meg Leimer.

Indul még a Yas marina Circuit elnevezésű pályán Kevin Korjus a Renault-val, Max Chilton a Force Indiával, Stefano Colletti a Toro Rossóval és Dani Clos a Hispániával. Az Auto Motor und Sport szerint egy-egy csapat akár 410.000 dollárt is elkérhet egy tesztnapért. „A siker az alsóbb osztályokban már nem elég”- írta egy német magazin.

A tehetségek a nagyoknál ingyen

Az egy másik történet, hogy az igazi tehetségeket az igazán nagy csapatok ingyen lehetőséghez juttatják. Így indul Jean-Eric Vergne a Red Bullal, Gary Paffett a McLarennel, Jules Bianchi a Ferrarival és Sam Birds a Mercedesszel.

A három napos teszt nem kizárólag a fiatal pilótákról szól majd, a Pirelli itt ragadja meg az alkalmat, hogy néhány gumiösszetételt teszteljen 2012-re. Az Abu Dhabi verseny hétvégéjén pénteken a Forma-1 jelenlegi versenyzői is kipróbálhatnak egy kísérleti lágy keveréket, erősítette meg a Pirelli, a hivatalos gumiabroncs szállító.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!