Sport

2011.09.05. 14:16

Varga József: Harcolni kell kifulladásig

A svédverés után Kisinyovban is győzni szeretnének a magyarok.

A svédverés után Kisinyovban is győzni szeretnének a magyarok.

Szenzációs győzelmet aratott pénteken a magyar labdarúgó-válogatott, a mieink 2–1-re verték az előzetesen esélyesebbnek tartott svéd együttest. Az Eb-selejtezők E-csoportjának összecsapást Rudolf Gergely 90. percben szerzett találata döntötte el, ezzel – eggyel több meccset játszva – az Egervári-gárda pontszámban beérte a második, pótselejtezőt érő helyen álló skandinávokat. Számunkra külön öröm, hogy végig a gyepen volt a DVSC-TEVA labdarúgója, Varga József, akire ezúttal jobbhátvédként számított a szövetségi kapitány.

– Úgy léptünk pályára, hogy meg akarjuk nyerni a mérkőzést – magyarázta a játékos. – Ez sikerült, igaz, kellett hozzá Fortuna segítsége is, de úgy vélem, sokat tettünk a győzelemért. Elismerem, a második félidőben, az egyenlítő gól után többször is helyzetbe kerültek svédek, ám a találkozó utolsó negyedórájában mi is szerezhettünk volna további gólokat. Rászolgáltunk, hogy ezúttal mi döntsük el a három pont sorsát a hajrában.

Varga József: "Ismét nyerni kell"

Varga elmondta, hogy a nagy iram ellenére jól érezte magát a pályán, nem volt gondja a kondícióval a végén sem, de ez az egész csapatra is igaz.

– Nyilván elfáradtunk a kilencven perc alatt, hiszen hajtottunk teljes erőből, ám a gárdában mindenki játszott már sok nemzetközi meccset, azaz nem lehetett szokatlan számunkra a tempó. Egyébként egy válogatott mérkőzésen másra nem is számíthat az ember... – fogalmazott a debreceni futballista, aki szót ejtett a válogatott keddi erőpróbájáról is. Mint ismert, a magyarok 19.45-től Moldova ellen lépnek pályára Kisinyovban.

– Nem kérdés, hogy kedden is nyernünk kell, akkor ér igazán valamit a pénteki siker. A svédek legyőzésével magasra tettük a mércét, mindenki elvárja tőlünk, hogy Moldovában is nyerjünk. Ez a célunk, de óva intenék mindenkit attól, hogy könnyű meccsre számítson. Harcolni kell kifulladásig, csak akkor szerezhetjük meg a három pontot! – adta ki a jelszót Varga József.


Budapest (MTI) - A horvát Ivan Bebek vezeti kedden a Moldova-Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőt - olvasható a kontinentális futballszövetség, az UEFA honlapján.

Budapest (MTI) - A magyar labdarúgó-válogatott 2-1-re legyőzte Svédországot a Puskás Ferenc Stadionban rendezett pénteki Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen, ezzel életben tartotta továbbjutási reményeit az E csoportban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!