Sport

2011.09.24. 18:07

Farkas Balázs nem edzőpartnernek jött

A Győr ellen úgy szeretne védeni, hogy elgondolkodtassa a DVTK szakvezetését.

A Győr ellen úgy szeretne védeni, hogy elgondolkodtassa a DVTK szakvezetését.Farkas Balázs, a DVTK NB I-es labdarúgócsapatának kapusa nem várt lehetőséghez jutott azok után, hogy csapattársát, Ivan Radost, a 8. fordulóban, Pakson kiállították, a labdarúgó szövetség fegyelmi bizottsága pedig két meccsre eltiltotta a játéktól a horvát hálóőrt. A múlt héten, a Kaposvár elleni hazai bajnokin mutatkozott be a diósgyőri publikumnak a nyáron szerződtetett portás, és nem okozott csalódást, a hosszabbításban pontot érő védése volt, a DVTK 2-1-es vezetésénél egy nagy kaposvári ziccert hárított. Vasárnap 18 órától a Győr elleni bajnokin folytathatja a munkát a kapuban Farkas Balázs.

– Kaptam egy lehetőséget, ami alapesetben két mérkőzésre szól – mondta Farkas Balázs. – Ha nincs a kiállítás, akkor most aligha készülhetnék a Győr elleni mérkőzésre, hiszen kapustársam, Ivan Rados eddig jól teljesített. Most viszont rajtam a sor. Amikor ideigazoltam, akkor is azt mondtam, hogy nem azért jöttem ide, hogy csak edzőpartner legyek, és most is ezt vallom. Versenyhelyzet van a kapusposztért, amiben Ivan Radosnak handicap-je volt a szezon előtt, de azzal, hogy én is lehetőséghez jutottam, ez tulajdonképpen eltűnt. A Kaposvár és a Győr ellen bizonyíthatom, hogy mire vagyok képes.

A sorrendet szem előtt tartva, arra kértük Farkas Balázst, hogy előbb a Kaposvár elleni meccsen nyújtott produkciójáról ejtsen néhány szót.

– Sok dolgom nem volt a múlt héten, igazából kétszer kellett komolyabban beavatkoznom, először 1-0-s vezetésünknél, majd a hajrában 2-1-nél – mondta Farkas Balázs, aki arra a felvetésre, hogy ez utóbbi meglehetősen fontos momentum volt, hiszen a 93. percben bemutatott védésével góltól mentette meg a csapatot, így reflektált: – Mivel ez az utolsó események egyike volt, így nyilván jobban megmarad ez a mozdulat az emberekben, én pedig azt mondom, hogy ez jól jött nekem, és ami fontosabb, jól jött a csapatnak is.

Arra a felvetésünkre, hogy a Győr ellen várhatóan több dolga lesz, mint a Kaposvár ellen volt, hiszen a Rába-parti együttes jobb erőkből áll, a kapus ezt mondta:

– Szerencsére a védekezésünk elég jó, arra kell figyelni, hogy támadásban ne adjuk el a labdát. Biztos vagyok benne, hogy a mi játékunk fog dominálni, de nem szabad figyelmen kívül hagynunk, hogy a Győr jól kontráz, hogy mást ne mondjak, az FTC ellen három helyzetükből két gólt szereztek.

Mikor megjegyeztük azt, hogy ha Győr elleni meccset sikerülne kapott gól nélkül lehoznia, akkor nagy esélye lenne rá, hogy meghosszabbodik a meccseinek száma a DVTK kapujában, Farkas Balázs ezt válaszolta:

– Egy dolog lebeg a szemem előtt, hogy minél jobb teljesítményt nyújtsak, hogy a Győr elleni meccset a lehető legjobban hozzam le. Ez az én személyes érdekem, és persze a csapaté is. Ha sikerül, amit tervezek, ezzel kellemes helyzetet teremtek a szakvezetés számára, el kell gondolkodniuk azon, hogy a következő meccsen kinek szavazzanak bizalmat.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!