Sport

2011.09.26. 13:19

Akinek nem (market)inge

Több ezer DVTK drukker számára maradt emlékezetes a vasárnap este: győzelem a Győr ellen, több, mint 10 ezer néző, hihetetlen módon együtt élő és lélegző piros-fehér lelátók. Ám sajnos voltak olyan szurkolótársaink, akik ezt nem élhették át.<strong> Juhász-Léhi István jegyzete.</strong>

Több ezer DVTK drukker számára maradt emlékezetes a vasárnap este: győzelem a Győr ellen, több, mint 10 ezer néző, hihetetlen módon együtt élő és lélegző piros-fehér lelátók. Ám sajnos voltak olyan szurkolótársaink, akik ezt nem élhették át. Juhász-Léhi István jegyzete.Azt nem tudom, hogy a marketing - vagy mi? - miatt (na jó tudom...), de ki lehetett akasztani vasárnap este az Andrássy úton a "megtelt" táblát. Mert azért valljuk be, Diósgyőrben mostanság egyszerűen lehet jó marketinget összehozni: kell egy jó és szerethető csapat, egy jó edzői stáb, és két-három látványos győzelem; a nép pedig özönlik a stadionba. Ezt legutóbb úgy 13 éve, a Tornyi érában élhettük át - igaz, akkor nem volt a mostanihoz fogható komoly tulajunk - , amikor ugye Kulcsár Sanyiék oktattak. Egyszóval minden tiszteletem a mostani diósgyőri marketingeseké, de itt, a "magyar Nápolyban", Diósgyőrben volt, van és lesz is szurkoló.

Utóbbiról egyébként jelen pillanatban csak álmodoznak a honi klub tulajdonosok, míg itt, a DVTK-nál vasárnap már az okozott komoly fejtörést, hogy mi legyen azokkal, akiknek nem jutott jegy? Pedig nem a Bajnokok Ligájában játszottunk a Juventus-szal. "Csak" a veretlen Győr jött. Érdekes, hogy jó néhány győri szurkoló - akiket állítólag a klubvezetésük buszoztatott Miskolcra - ezt úgy élte meg, hogy miattuk a teltház. Bocs, de el kell, hogy keserítsem őket: mi a Csapatunkért mentünk ki a Szentélybe.

Azt viszont, hogy a Csapat például miként köszöntötte az ellenfél születésnaposát, sajnos elég sokan nem láthatták. Egy éve még sokan megmosolyogták volna azt, aki azt mondja, hogy "nem sokára egy mezei NB I-es hazai bajnokin nem lesz jegy". Ez is eljött! (Hála a piros-fehér Istennek!) Tudom, hogy hipp-hopp nem lehet csak úgy megnyitni lezárt lelátókat, meg csak úgy beengedni jegy nélkül maradt drukkereket, de valamiféle megoldást csak ki kellene találni a jövőben azért, hogy aki akarja, láthassa a DVTK-t.

Mert mi van, ha nyerünk Debrecenben? Október 15-én a Pécs ellen mennyi szurkolótársunk marad a Szentélyen kívül? Persze akinek nem (market)inge, ne vegye magára...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!