Sport

2011.07.27. 14:34

Vizes vb - Cseh döntős 200 vegyesen

Budapest/Sanghaj (MTI) - Cseh László bejutott a 200 méter vegyes döntőjébe, Verrasztó Dávidnak ugyanakkor nem sikerült ugyanez a sanghaji vb úszóversenyeinek szerdai napján.

Budapest/Sanghaj (MTI) - Cseh László bejutott a 200 méter vegyes döntőjébe, Verrasztó Dávidnak ugyanakkor nem sikerült ugyanez a sanghaji vb úszóversenyeinek szerdai napján.

 

Cseh a második futam 1-es pályáján versenyzett, s a délelőtti előfutamban mutatottnál (1:59.80 p) sokkal jobb teljesítménnyel, 1:57.66 perces idővel elsőnek csapott a célba, ami összesítésben a harmadik időt jelentette.

"Délelőtt nagyon mérges voltam magamra, nem is értem, hogyan úszhattam a selejtezőben olyan gyengén, de aztán az edzőmmel átbeszéltük a dolgokat, s most este már nem volt gond, harmadik idővel lettem döntős, persze inkább elfogadtam volna ezt a sorrendet az éremosztáskor" - nyilakozta Cseh. "Azért a döntőben is igyekezni fogok, az 1:57.66-os időm már megfelelő, de szeretném, ha a szuperdresszes időszakban elért legjobbam közelében teljesítenék csütörtökön."

A délelőtt remeklő Verrasztónak nem sikerült néhány órával korábbi úszását megismételni, az első futam négyes pályáján hetedikként csapott célba két percen kívüli, 2:00.05 perces eredménnyel (ez a 15. idő volt), s azt sajnálhatja különösen, hogy az előfutamban elért 1:58.69 perccel biztosan fináléba került volna.

"Délelőtt úgy úsztam, ahogy szerettem volna, meglett az egyéni rekordom is, aminek nagyon örülök, hiszen a csúcsdöntés volt a célom" - mondta Verrasztó. "Hogy most, este mi zavart be, még nem tudom, az tény, hogy vb-n korábban ilyen időpontban még sosem úsztam 200 vegyesen."

A két legjobb eredményt a címvédő amerikai Ryan Lochte (1:56.74 p) és honfitársa, Michael Phelps (1:57.26 p) érte el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!