Sport

2011.07.28. 15:48

Magyar Nagydíj - Több jubileum a Hungaroringen

Button kétszázadszor, Rosberg századszor indul Forma–1-es futamon, Alonso születésnapos.

Button kétszázadszor, Rosberg századszor indul Forma–1-es futamon, Alonso születésnapos.

A szabadedzésekkel megkezdődik pénteken a Forma–1 Magyar Nagydíj, s vasárnap délutánig betölti Mogyoród környékét a versenyautók okozta hangorkán.

Fernando Alonso 2003-ban Magyarországon szerezte első futamgyőzelmét; most pedig hazánkban ünnepli harmincadik születésnapját, egészen pontosan pénteken. Lesz még két jubileumos versenyző a mezőnyben, hiszen Jenson Button kereken kétszázadik, Nico Rosberg pedig századik Forma–1-es nagydíjára készül. Sőt maga a pálya is fontos dátumhoz érkezett, hiszen huszonöt éve épült meg, s negyedszázada rendezték meg az első Forma–1-es Magyar Nagydíjat.

A Hungaroringen kisebb munkálatokat végeztek az utóbbi hetekben: három kanyarban leaszfaltozták a bukóteret, s újrafestették a jelzéseket, beleértve a rajtrácsot is.

Forma–1-es Magyar Nagydíj: Közlekedés

A pálya megközelítése mindig kulcskérdés. A tömegközlekedést választók utazhatnak a gödöllői HÉV-vel, mely Budapestről az Örs vezér térről indul. Mogyoródon leszállva a falu központján keresztül, mintegy negyvenperces sétával érhető el a Hungaroring. A szilasligeti megállótól bő félóra alatt juthatunk gyalog a pálya hátsó részéhez.

Kocsival az M3-as autópályán át érhetjük el a verseny helyszínét, a Nyíregyháza felé vezető oldalon a 19-es kilométernél létesítenek ideiglenes lehajtót, de a 23-as kilométernél lévő csomópont felől is megközelíthető a pálya. A leállósávban ezúttal is külön útvonalat biztosítanak a VIP-vendégeknek. Az M0-ás felől érkezők igénybe vehetik a nemrég átadott M31-es autópályát is. Keleti irányból pedig az M3-as mogyoródi lehajtójánál kell lekanyarodni, a táblán a Hungaroring felirat is olvasható. Az autópálya ezúttal is díjköteles.

Ingyenes buszjáratok indulnak az Árpád térről, a járatokra Újpest Városkapunál, a Megyeri úton, a Fóti úton, valamint a Bagaria utcánál is fel lehet szállni. Ez a lehetőség a mogyoródi HÉV-állomásnál is igénybe vehető. A tehetősebbek taxival is eljuthatnak a Hungaroringre, akinek pedig nagyon sok pénze van, az helikopterrel is mehet – mint a Hungaroring honlapján olvasható. (Tegyük gyorsan hozzá, az átlagos pénztárcájú szurkolók számára marad a tömegközlekedés vagy az araszolgatás.)

Kalocsai mintában a Magyar Nagydíjon

Bár idén is tömegre számíthatunk, Robert Kubica sérülése és hiánya sok nézőt elvihet a Magyar Nagydíjról, ugyanis rengeteg – becslések szerint akár 40 ezer – lengyel szurkoló látogatott korábban Kubica miatt Magyarországra – mutatott rá a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában Frank Tamás, a Hungaroring Sport Zrt. alelnöke.

S még egy érdekesség: idén a McLaren versenyzői a szombati időmérőkön minden helyszínen más mintájú overált viseltek, egy év elején meghirdetett tervezői verseny eredményeként. A Magyar Nagydíjon is újabb egyenruhában láthatjuk őket, a Kalmár István alkotta ruhát kalocsai virágminta díszíti majd.


Budapest, Mogyoród - Nem lesz kánikula a hét végén a Hungaroringen, mint ami jellemzi általában a Magyar Nagydíjakat.

Budapest  (MTI) - Lewis Hamilton, a Forma-1-es McLaren istálló 2008-ban világbajnok brit pilótája szerint nagy esélye van a győzelemre a vasárnapi Magyar Nagydíjon, ugyanakkor a csapatnak és az autónak is van még miben javulnia.

Budapest  (MTI) - Csütörtökön a legtöbb Forma-1-es pilóta megérkezett a budapesti Liszt Ferenc repülőtérre, ahonnan mindegyikük azonnal a vasárnapi Magyar Nagydíj helyszínére, a mogyoródi Hungaroringre utazott.

Sima győzelmet arattak a pilóták a szerda este Budapesten, a Szusza Ferenc Stadionban megrendezett jótékonysági mérkőzésen, amelyen a magyar All Star válogatott volt az ellenfelük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!