Sport

2011.05.05. 21:34

Öttusa: Gyeneseiék döntősök

<p>Az öttusa Világ Kupa sorozat harmadik állomásán, Százhalombattán befejeződött az elődöntő a női versenyben. A futás és lövészet összetett száma csak Tóth Adriennek sikerült jól, de így is három magyar női versenyző lesz ott a szombati döntőben.</p>

Az A csoportból bekerült a negyedikként végzett Tóth Adrienn és a tizedik helyezett Gyenesei Leila is. A B csoportból a junior világbajnok Kovács Sarolta, aki az úszás után első volt, a vívást követően a harmadik helyen állt, halvány futó/lövő teljesítményével végül a 16. helyen kvalifikálta magát a döntőbe.

Az A csoportból a francia Elodie Clouvel került első helyen a szombati döntőbe, másodikként az amerikai Margaux Isaksen, harmadikként az orosz Julija Kolegova kvalifikálta magát.
A futásból és lövészetből álló összetett számot a litván Gintare Venckauskaite rendkívüli idővel (11:48.87) nyerte meg - így sikerült feljönnie a továbbjutók közé.

A B csoportban az ukrán Viktoria Terescsuk és a fehérorosz Anasztazija Prokopenko egyaránt 3960 pontot szerzett, alig maradt el tőlük a litván Laura Asadauskaite és a brit Mhairi Spence; a két szám után első francia Amelie Caze végül az ötödik lett.

- Független Hírügynökség -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!