Sport

2010.09.08. 15:33

Salakmotor: októberben világsztárok jönnek Miskolcra

<p>Miskolc - Három esztendeje egy emlékezetes népkerti versenyen megnyerte a BEK-finálét a Speedway Miskolc, október 2-án ismét lehetősége lesz erre Jacsó Tibor csapatának.</p>

2007 októberében több, mint négyezer szurkoló előtt a Jason Crump, Hans Andersen, Ferjan Matej, Magosi Norbert, Szamári László összetételű Speedway Miskolc megnyerte a Bajnok Csapatok Európa-kupáját és a BEK eddigi történetében azóta is ez az egyetlen magyar siker. A miskolciak bő három hét múlva duplázhatnak, hiszen október 2-án megint Miskolcon, a Speedway Arénában kerül megrendezésre a klubcsapatok döntője.
A házigazda Speedway Miskolc mellett az ukrán Kaskad Rovno, az orosz Turbina Balakovo és a lengyel Zielona Góra küzd majd meg a legfényesebb serlegért. Az orosz sztárcsapatban információink szerint Sullivan, Povazhny, Miedzinski és Gizatullin mellett ott lehet a világbajnokság ifjú fenegyereke, sokak kedvence, Sajfutdinov is, aki sérülés miatt kénytelen szüneteltetni karrierjét, ám a pletykák arról szólnak, hogy Miskolcra jöhet orosz klubjával.

Crump? Pedersen? Holta?

"Az ukrán együttes két komoly légóssal állhat fel és tavaly Torunban nem mellékesen ők hódították el a BEk trófeát." - nyilatkozta Jacsó Tibor, a verseny főszervezője. "A lengyel csapat ugyanakkor tavaly megnyerte az Extraligát és ugyan kiszámíthatatlanok a polákok annak a tekintetében, hogy kikkel érkeznek majd Miskolcra, ám az tény, hogy Hancock, Iversen, vagy éppen Lindgren is a keretükben van."
A klubvezető ugyanakkor egyelőre nem kívánta kommentálni a Borsod Online azon értesüléseit, hogy tárgyalnak Jason Crumppal, Rune Holtával és Nicki Pedersennel arról, hogy milyen kondíciók teljesítése esetén motoroznának október 2-án a miskolci színekben, a Népkertben.
"Semmivel sem akarunk úgymond rosszabb csapattal kiállni, mint három éve, hiszen ismét elszeretnénk hódítani az elsőséget!" - tette hozzá Jacsó Tibor. "Néhány napon belül beszámolunk a részletekről; erről és a például a jegyárakról is."

A miskolci BEK döntő tervezett programja

Október 1. (péntek)
15.00: szabadedzés
18.00: promóció az SM Arénában felállított óriás sátorban (csapatok bemutatása, közönségtalálkozó, autogram party, filmvetítés, élő zene, Stand Up Comedy)
Belépés, csak a versenyre érvényes belépőjeggyel lehetséges!

Október 2. (szombat)
11.00: pénztár- és kapunyitás
14.30: versenyzői parádé
15.00: a 20 futamos verseny startja

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!