Sport - Foci

2013.01.13. 19:22

Nem csupán a dobot püfölték

Az encsencsi Szilágyi Gábor mesterhármassal nyitott a nyírbátori műfüves tornán.

Az encsencsi Szilágyi Gábor mesterhármassal nyitott a nyírbátori műfüves tornán.Hó, havas esővel és széllel megspékelve – istencsapás a futballcsapatok számára. Az elmúlt napokban kijutott eme földi ,,jóból”, aminek következtében sokan kiverhették fejükből azt a gondolatot, hogy pályára merészkednek...

„Nyugi van, nem kell színezni”

Így áldhatja szerencséjét az a klubvezető, aki benevezte fiait az I. Arany Fácán műfüves tornára. A pedáns módon csinosított, fejlesztett nyírbátori létesítményben ugyanis az égvilágon semmi akadálya nem volt, hogy annak rendje és módja szerint péntek este megkezdődjön a monstre – közvetlenül a bajnok rajt előtt záruló – program. A rendszeres játéklehetőség érdekében anyagi áldozatot is vállaló, az eseményre nevező egyesületek lelkesen gyűrhették egymást a hét végén.

Noha szombatra kikukucskált az arcokat cirógató nap, mindazonáltal a csípős hidegben téli sapkával, no meg mackóalsóval egészült ki a játékosok szerelése.

A Kemecse–Szatmár Unió FC mérkőzésre pedig a szurkolók is felvonultak. Az NB III-ban muzsikáló, Fehérgyarmaton székelő SZUFC-t a Szatmár Fanatic öt tagú brigádja buzdította. Egyikük egy dobot is püfölt – más kérdés, kedvenceit is elpüfölték. Lógó orral távoztak a fanatikusok., mondván: majd legközelebb...

Ugyanakkor Ádámszki Róbert, a Kemecse játékos-edzője két gólt vállalt a győzelemből, midőn a második félidő derekán lecserélte magát, némiképp dideregve osztotta utasításait. Úgymint „Nyugi van, nem kell színezni. Csak az egyszerűt!”... Nem kellett nyugtalankodnia: a visszatérő Szabó Attila kapus tizenegyest hárított, Marcsek Zoltán pedig bevarrta a harmadik, mindent eldöntő „dugót”.

Mindeközben a bevetésre készülő Gyulaháza ásza, Éles István a felállított sátorban vásárlásra kínált futballcsukákat mustrálta. Bele is bújt a mutatós „topánkákba”, kisvártatva a régi, bevált cipőben köszönt be a Tuzsérnak. Minderre a Bardi Béla eleresztett egy mosolyt a bajusza alatt. Hogy a polgármester nem az a nyápic fajta, a repkedő mínuszok dacára csak ekkor húzta össze kabátján a cipzárt. Nem teljesen – csak úgy mellmagasságig.

Lelátót is felhúznak

Kiderült továbbá, hogy a házigazdák nem hagytak fel a munkálatokkal: a műfüves pálya kispad felőli oldalára hamarosan háromszáz fő befogadására alkalmas lelátót húznak fel.

Jutott idő ezen elmélkedni a délutáni „lyukasórán”. Mint arról korábban hírt adtunk, a Nagyecsed létszámproblémák miatt nem tudott kiállni a szombat délutánra kiírt Ibrány elleni összecsapásra.

Az üresjárat sem zavarta meg az encsencsi Szilágyi Gábort: a megyei harmadosztályú legénység támadója szállította a nyitóforduló első mesterhármasát! A Volán-Sényő bánatára...

Vasárnap további hat mérkőzéssel folytatódott a műsor – kora reggel szállingózó hóesésben. Bemutatkoztak az enbé háromban domborító hazaiak, mégpedig kalkulálható sikerrel a megye egyes Nyírgyulajjal szemben .

Az A csoportban érintett csapatok közül a Baktalórántháza és az Ófehértó már a többiek előtt jár – ők a pénteki debütálást követő vasárnapi szerepléssel már a második fordulóra rendelt találkozókat is letudták. A Kótaj és a Mátészalkai MTK mérkőzés viszont meghiúsult – az MMTK nem jelent meg a kiírt időpontban...

Eredmények

I. Arany Fácán Kupa műfüves torna, 1-2. forduló

Péntek, A csoport

Baktalórántháza VSE–Mátészalkai MTK 7–1 (3–0)

Gól: Marics G. 2, Nagy A. (öngól), Mándi A. (öngól), Kozma J., Éles Zs., Molnár L., illetve Makszim G.

Vámosoroszi KSE–Ófehértó SE 0–2 (0–0)

Gól: Kádár (öngól), Kerekes M.

Nyírmada–Kótaj 5–1 (3–1)

Gól: Dávid R. 2, Németh A., Tóth A., Jóni A., illetve Deák G.

Baktalórántháza VSE–Ófehértó SE 4–2 (2–2)

Gól: Marics G. 2, Szabó R., Fábri Z., illetve Kerekes M. (11-esből), Kántor F. (öngól).

A Mátészalkai MTK–Kótaj SE mérkőzés elmaradt.

B csoport

Kemecse–Szatmár Unió FC 3–1 (2–1)

Gól: Ádámszki R. 2, Marcsek, illetve Homoki G.

Gyulaháza–Tuzsér 2–1 (1–0)

Gól: Éles I., Haga S., illetve Dallos L.

Encsencs–Volán-Sényő 4–2 (1–2)

Gól: Szilágyi G. 3, Pika, illetve Szabó I., Bencs B. Kiállítva: Hadházi A

C csoport

Balkány SE–Nagykállói VSE 1–0 (1–0)

Gól: Nagy M.

Nyírvasvári SE–Geszterédi FC 4–0 (3–0)

Gól: Serbán T. 2, Petrás M., Csige I.

Az Ibrány–Nagyecsed mérkőzés elmaradt.

D csoport

Nyírbátor FC–Nyírgyulaj KSE 4–2 (2–1)

Gól: Kóka R., Lakatos L., Ráti G., Kópus G., illetve Kónya M., Baksa Cs. Kiállítva: Puskás D.

Mándok KSE–SK Somesul Ovari (romániai) 1–0 (0–0)

Gól: Dancs A.

Terem SE–Gávavencsellői SE 2–1 (1–0)

Gól: Fodor T., Jóni J., illetve Köteles K.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!