Sport - Foci

2012.07.17. 11:32

„Biliárdasztalon” fociznak a hidvégardóiak

A magyar-szlovák határmenti település újra csatlakozott a megyei futballélethez.

A magyar-szlovák határmenti település újra csatlakozott a megyei futballélethez.

A hidvégardóiak évvekkel ezelőtt már szerepeltek a megyei II. osztályban, ahová most visszatértek. A történet szálai a sportszerető polgármester, Matusz Tamás kezében összpontosultak. A faluvezető úgy gondolta, hogy ideje lenne ismét státuszhoz jutniuk a második vonalban, ezért hazahívta azokat a fiatalokat, akik már máshol rúgták a bőrt.

– Néhány játékosunk visszajött Aggtelekről, Bódvaszilasról és Szendrőből, így már a rajt előtt merész célt tűztünk ki – kezdte Saláta László, a községi sportegyesület elnöke. – Azt mondtuk, hogy meg kell szereznünk az aranyérmet és a vele járó magasabb osztálybeli szereplés jogát.Elképzelésünk valóra vált, hat pontot vertünk a második helyezett trizsiekre. A látszat csal, mert nem volt könnyű dolgunk, hiszen csaknem az egész mezőny megjárta már a megyei II. osztályt, így rutinos játékosokkal rendelkező csapatokkal mértük össze tudásunkat.

Céltudatosan

A harminc esztendős klubvezető – aki civilben rendőrnyomozó és kapusként, valamint mezőnyjátékosként is helyet kapott a gárdában – kijelentette, hogy erőnlétükkel, céltudatos játékukkal és a mindenáron való győzniakarásukkal emelkedtek a mezőny fölé.

– A csapat átlagéletkora 23 év körüli, vagyis ideálisnak mondható – folytatta Saláta László. – Fiataljainkat sikerült beépíteni, az idősebbek és a gyerekek „elegye” pedig hozta az eredményeket. Valamennyi játékosunk odatette magát a megyei III. osztály Kazincbarcika csoportjában, ezért név szerint csak a 12 gólos „házikirályt”, Lóczi Zoltán emelem ki. Most nagy az öröm a hétszáz lelkes településen: nálunk szinte mindenki imádja a focit, nekünk pedig az a dolgunk, hogy kielégítsük a helyi igényeket.

Minden adott

A hidvégardóiak nem panaszkodnak: felépítették a klubot, amelyet megtöltöttek tartalommal, pályázati pénzekből és az önkormányzat támogatásával szép sporttelepet varázsoltak, pályájukat egyenesen biliárdasztalnak nevezik. Ami pedig a jövőt illeti: támogatja a klubot a polgármester, sokat dolgozik a sportigazgató – a mindenes  Saláta László hívják így –, az elnök játékosként is szolgál a csapatban, a sikeredző  Saláta László tisztségében marad – ennek következtében nyugodtan várják a II. osztályú bajnoki rajtot.

– Nálunk barátok futballoznak és érvényesül a mindenki egyért, egy mindenkiért elv – közölte Saláta László. – Számításaink szerint úgy szűk két millió forintra van szükségünk ahhoz, hogy biztonságosan elkezdjük, majd be is fejezzük a bajnokságot. Erre ígéretet kaptunk és nincs okunk arra, hogy kételkedjünk. Ificsapattal is rendelkezünk, nevezésünknek így nincs semmi akadálya. 

ÉM-KT

 Összefogtak

„Az önkormányzat szinte egyedüliként áll a klub mögött – mondta Matusz Tamás polgármester, aki

huszonhét (!) esztendenje első embere a falunak. – Azt kértem a klub tagjaitól, hogy fogjanak

össze, tűzzenek ki nemes célokat, én pedig – a képviselő testület tagjaival egyetemben – mögéjük

fogok állni. A boltot megkötöttük, mindenki tartja a szavát!”

A bajnokcsapat tagjai

Kapusok: Szoták Máté, Saláta László.

Védők: Kleiber Róbert, Turcsik Barnabás, Tomesz Tamás, Kalász Endre, Kosik Ákos.

Középpályások: Ragyina Róbert, Ragyina Krisztián, Varga Péter, Fenyves Gergely, Giba Szabolcs,

Gabriel Köteles.

Támadók: Kovács Ákos, Lóczi Zoltán, Izsó Tamás. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!