Sport - Foci

2012.06.25. 12:58

DVTK: 3-4 új játékossal bővülhet a keret

A DVTK NB I-es labdarúgócsapata hétfőn megkezdte felkészülését a 2012/13-as szezonra, az első nap két edzése között pedig a klubvezetés, Dudás Hunor a klubot működtető gazdasági társaság ügyvezetője, és Szentes Lázár szakmai igazgató bemutatta az új vezetőedzőt, Sisa Tibort, sajtótájékoztató keretében.

A DVTK NB I-es labdarúgócsapata hétfőn megkezdte felkészülését a 2012/13-as szezonra, az első nap két edzése között pedig a klubvezetés, Dudás Hunor a klubot működtető gazdasági társaság ügyvezetője, és Szentes Lázár szakmai igazgató bemutatta az új vezetőedzőt, Sisa Tibort, sajtótájékoztató keretében.

– Picit vártam, hogy megkeresnek, nagyon örülök, hogy ez bekövetkezett, úgy érzem, hogy én ide hazajöttem, és nagyon remélem, hogy ez a második alkalmam más lesz, mint az előző volt – mondta Sisa Tibor.

Újságírói kérdésre válaszolva Sisa Tibor elmondta, hogy közölte a klubvezetéssel azokat a neveket, akiket javasolt leigazolásra, de azt is hozzátette, hogy tisztában van azzal, ennek az esetleges megvalósíthatósága sok mindentől függ. Dudás Hunor és Szentes Lázár a sajtótájékoztatón az átigazolandó labdarúgók számát 3-4 főben jelölte meg (három új játékos már a hétfői edzésen megjelent).

A kerethez tartozó játékosok közül viszont hárman (Abdouraman, Sekour, Seydi) hiányoztak az első edzésről, a hivatalos indoklás szerint ,,különböző okok miatt”. Arról, hogy ez pontosan mit jelent, Dudás Hunort kérdeztük.

– Ez a klub belső világával kapcsolatos információ, van egy házirend, amelyhez tartaniuk kell magukat a játékosoknak, és ez szabályozza azt, ha valaki nem jelenik meg az edzésen, de, hogy ki miért nincs itt, az nem tartozik a nyilvánosságra – nyilatkozta Dudás Hunor, aki arra a kérdésre, hogy miért nem lehet tudni a hátrom különböző okot, a következőket mondta: – Nem szeretném ezt részletezni, volt, aki közölte, hogy nem tud ideérni, és olyan is volt, aki nem. Ha visszatérnek, leülünk és megbeszéljük az okokat, és amennyiben szükséges, akkor a távolmaradást a házirend alapján szankcionálni fogjuk.

Az új igazolásokról

Sisa Tibort, amikor arról kérdezték, hogy mely posztokra kellene igazolni játékosokat, azt felelte, hogy mindenhol konkurenciaharcot szeretne, és elmondása szerint ehhez kapust, védőt, középpályást, és támadót is hozni kellene. Arra a kérdésre, hogy létszámában milyen keretet tartana optimálisnak, a vezetőedző azt válaszolta, hogy a 3 kapus és 24 mezőnyjátékos alkotta közösséget.

Szentes Lázárnál arról érdeklődtünk, hogy marad-e az eddigi gyakorlat az erősítések terén, vagyis változatlanul ő fogja-e szűrni az ajánlatokat, amire a szakmai igazgató idegennel felelt, és azt is hozzátette, a DVTK öltözője ezúttal sem lesz átjáróház. Lapunk azon kérdésére, hogy várható-e az idén is egy a DVTK szintjén nagy durranást jelentő játékos szerződtetése, Szentes Lázár azt mondta, hogy az előkészületek alapján nem. Ehhez Dudás Hunor annyit tett hozzá, hogy mivel hosszú az átigazolási időszak, és a játékospiac még be sem indult, akár rá is találhatnak olyan labdarúgóra, akire ez esetleg ráillik. Dudás Hunor fontosnak tartotta elmondani azt is, hogy változtatás nélkül, ezúttal is így működik majd az új játékos leigazolásának folyamata:

– Három fő, a szakmai igazgató, a vezetőedző és én mint ügyvezető közösen döntünk arról, hogy ki kerüljön hozzánk. Javaslattételi lehetősége mindhárom félnek van, de nyilván én nem nagyon szeretnék élni ezzel a lehetőséggel, a szakmai kiválasztás Szentes Lázár és Sisa Tibor feladata. Ha egy jelöltre mindhárman igent mondunk, vagyis pénzügyileg én is meg tudok egyezni a jelölttel, akkor a mi játékosunk lesz. De mondom: ehhez mindhármunk igenje szükséges.

Dudás Hunor arra a kérdésre, hogy folytatják-e az előző átigazolási időszakok gyakorlatát, vagyis a szabadon igazolható játékosok közül választanak, vagy változtatnak ezen, és esetleg élő szerződésű játékosokkal is kapcsolatba lépnek, azt mondta, hogy nem változtatnak, most még nem tervezik, hogy játékosokat vásároljanak ki. És, hogy várható-e, hogy távozik valaki a keretből, mondjuk azért, mert egy másik csapat kivásárolná?

– Várhatóak változások, Sisa Tibor felméri a keretet, és akire nem igazán számítana, annak nem gördítünk akadályt a távozása elé – mondta az ügyvezető. – Mutatkozik egyfajta érdeklődés néhány meghatározó játékosunk iránt, de ezek még nagyon kezdeti stádiumban lévő, amolyan puhatolózások.

Videóról nem

A sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy az első felkészülési meccsét, meccseit a jövő héten pénteken, Szombathelyen, a Király Kupa keretében játssza a DVTK, így csütörtöktől szombatig ennek apropóján Bükön összetartáson vesz részt a csapat. Dudás Hunor – kérdésre – újra megerősítette azt a lapunk által korábban már közölt hírt, amely szerint az előző szezonban a DVTK-nál erőnléti edzőként dolgozott Javier Reyes nem lesz tagja a szakmai stábnak. Ugyanis a szerződése lejárt, a stáb új összetételéről pedig Sisa Tibor dönthetett, és az ő kiválasztottjai között nem szerepelt a spanyol tréner.

Az új vezetőedző a célokról szólva egyelőre annyit mondott, hogy az előző szezonban elért 7. helyhez képest előrelépést szeretne, ez a 4-6. helyek egyikének megszerzését jelentheti. Lapunknak arra a felvetésére, hogy szakmai berkekben úgy tartják, Sisa Tibornak jó szeme van a kiválasztáshoz, és nem jön zavarba akkor sem, ha próbajátékosok tömege lepi el az öltözőt, a vezetőedző így reagált:

– Tény, hogy általában jól el szoktam találni, hogy ki az, aki segítséget jelenhet. Az biztos, hogy én videóról nem fogok igazolni, mindenkit látni szeretnénk mielőtt azt mondanám, hogy igen, erre a játékosra szükségünk van.

ÉM


Hétfőn délelőtt tartja első edzését a Diósgyőri VTK labdarúgócsapata.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!