Sport - Foci

2012.02.15. 00:16

Vicente Arze naplójából

A DVTK labdarúgója, Vicente Arze internetes naplót ír a törökországi edzőtáborozásán, a keddi napjának részletei.

A DVTK labdarúgója, Vicente Arze internetes naplót ír a törökországi edzőtáborozásán, a keddi napjának részletei.

,,Újra egy esős nap Törökországban. Ilyenkor tényleg úgy érzem magam, mintha a bolíviai esőerdőben készülnénk fel a tavaszi fordulóra. Ha így fog esni továbbra is, akár úszva is megtehetjük visszautunkat Magyarországra” – kezdte keddi beszámolóját a www.vicentearze.com oldalon a bolíviai középpályás.

Délelőtt

,,Az időjárásnak köszönhetően mai délelőtti edzésünk elmaradt, helyette konditeremben edzettünk. Előtte persze, ahogy szinte minden nap, most is fél 8-kor reggeliztünk. Ma tojást ettem gombával, ami egyébként a kedvenc zöldségem, egy kevés gyümölcsöt, és ahogy ez lenni szokott, sok-sok folyadékot (vizet) ittam. Reggeli után visszamentünk szobáinkba, hogy ott üssük el az időt. Miután a Playstation lemerült, így az interneten böngésztem egy kicsit: e-mail, facebook, a honlapom, majd elolvastam a bolíviai híreket, mint minden egyes napon. És tudjátok mit? Ott ugyanolyan erősen esik most, mint itt, micsoda véletlen! :-)” – jegyezte fel a diósgyőri labdarúgó.

,,Az edzőteremben ma elsősorban az altestre dolgoztunk, hogy gyorsabbak legyünk. Majd végeztünk néhány speciális gyakorlatot annak érdekében, hogy elkerüljük a sérüléseket, ami a focistáknál elég gyakori. Erősítést követően ismét visszatértünk szobáinkba egy forró zuhanyra, majd ebédelni mentünk a csapattal. Mivel holnap meccsünk van, így egészségesen kellett ma is táplálkoznunk, hogy meglegyen holnapra a szükséges energia. Én egy kis tésztát ettem grillezett hallal és párolt zöldségekkel (karfiol, répa, brokkoli és gomba). Desszertnek egy kis banán, a görcsök elkerülése érdekében, valamint narancs a C-vitamin miatt, hogy immunrendszerem erős maradjon és ne legyek beteg. Ha valami miatt nem tudnék focizni, azt hiszem dietetikusnak kellene lennem… mindenesetre elgondolkodnom majd ezen a lehetőségen. :-))))) Ebéd után újra szobáinkba vonultunk, vártunk a második edzésre. De olyan erősen esett az eső, hogy kételkedni kezdtem, tudunk-e majd egyáltalán kint edzeni” – áll a napló bejegyzésben, ami így folytatódik:

,,Mivel az idő később jobb lett és a nap is kisütött, a délutáni edzés így a tervek szerint zajlott. A csapat újra két részre lett osztva. A pálya egyik felén a labdabirtoklást gyakoroltuk öt támadó, öt védő felállásban; majd az ember ember elleni játékot, azután szöglet- illetve kapura rúgásokat végeztünk, hogy a kapust is eddzük, teszteljük Edzés után visszamentünk a szállodába lezuhanyozni, majd a csapat együtt indult az étterembe vacsorázni.”

Újra napos időt

.,,Vacsora után visszamentem a szobámba, hogy megírjam mai naplómat, de amíg nem volt elég gyors az internet, addig az iPad-emmel játszottam. Most már az ágyamban fekszem és azt kívánom, holnap újra napos időnk legyen, hogy azt tehessük, amit a legjobban szeretünk, vagyis FOCIZHASSUNK!!! :-)” – írta Vicente Arze a naplójában.


 

Jótékonyság

 

,,És ne felejtsétek, ha szeretnétek hirdetni oldalamon, annak összegével a miskolci állatmenhelyet támogatjátok! Ezzel segítitek a közösséget és talán még egy randit is összehozhatunk! :-)” – áll a DVTK középpályásának honlapján, a magyar nyelvű vicentearze.com oldalon.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!