Sport - Foci

2011.11.07. 10:37

Őszi bronzos a Diósgyőri VTK!

A labdarúgó NB I 15. fordulójában megszerezte a szezon első idegenbeli győzelmét a DVTK.

A labdarúgó NB I 15. fordulójában megszerezte a szezon első idegenbeli győzelmét a DVTK.Nagy a kontraszt a főváros Fáy utcai miliője és a diósgyőri között, ez a meccs előtt is látszott, mi több ,,hallatszott”. Tíz perccel a kezdés előtt még jól kivehetően zengett a stadion hangszóróiból a piros-kékek indulója ,,Vasas, Vasas, harcolj, küzdj, légy önmagad” refrénnel, de nem sokkal később a vendégcsapat összeállításának beolvasásánál már ,,behorpadt” a hangosítás technikája, szinte semmit nem lehetett hallani. A lelátón sem ezrekben lehetett mérni a nézőszámot, mint Diósgyőrben, hanem csak százakban, de ehhez a mostani ,,szép számhoz” az is kellett, hogy népes vendégtábor helyezkedjen el a lelátón.

8-9 százan

A diósgyőriek lehettek vagy 8-900 százan, kb. annyian, mint a hazai nézők. De míg a vendégeknél a szurkolók voltak többségben, addig a hazaiknál a nézők. Akik azt még tisztességesen megtapsolták, amikor az éppen működő hangosítást kihasználva bemondták a meccs 13. minutájában, hogy éppen 600 perce nem kapott gólt a Vasas. Nem biztos, hogy ez az információ bőszítette fel a lapos, unalmas, sok hibát hozó meccsen a DVTK-t, pontosabban Budovinszkyt, aki három minutával később kipúpozta Ilizi hálóját. A gól ünneplése után a vendégtábor rá is zendített a ,,600 perc, 600 perc” rigmusra, odafricskázva ezzel a hazaiaknak. Nem sokkal később az öröm tovább fokozódott, amikor Abdouraman kicsavart testhelyzetből elért góljával kettőre nőtt a vendégek előnye. Ember nem volt a stadionban aki ekkor a gyengén játszó Vasas feltámadására fogadni mert volna. A hazaiak olyan szétesően futballoztak, hogy azt szenvedés volt nézni, igaz nem a DVTK-szurkolóknak, mert az ő csapatuk élvezetesebb játékot nyújtott.



Fordulás után

A szünet után éppen akkor jött ki a pályára a Vasas, amikor végleg tönkrement a hangosítás, és valószínűbb, hogy ez utóbbi ragadtatta tapsra a hazai nézőket, nem pedig kedvenceik érkezése. Pedig a Vasas játékosai is kaphattak volna, amolyan megelőlegezett bizalom tapsot, ugyanis jelentősen feljavult a teljesítményük – ami az első félidei produkcióhoz mérten nem sorolható a bravúr kategóriába. Ennek ellenére az 51. percben Tisza rendezhette volna le a meccset, de egy óriási ziccert elhibázott, majd tíz percre rá, az első félidő leggyengébb játékát nyújtó és ennek ellenére csodával határos módon a pályán maradt Kulcsár D. olyan szép gól szerzett, amivel szinte feledtette addigi produkcióját.

Nem támadt fel

Azonban 1-2-nél sem támadt fel az angyalföldi gárda, a DVTK átköltözött a hazaiak térfelére, hogy eldöntse a meccset. 10 percen át tartott a jelentős vendég fölény, majd ezt követően fordulat következett be, és Vasas táborozott le diósgyőriek kapuja előtt. Támadgattak a piros-kékek, komoly helyzet nélkül, mígnem négy perccel a rendes játékidő vége előtt, a teljesen üres hagyott Katona egalizálta az eredményt. A DVTK edzőjének ezt követően arra sem igen volt ideje, hogy számon kérje azt, aki az egyenlítő gól szerzőjére nem figyelt, csapata ugyanis azonnal góllal válaszolt, az ezúttal is csereként pályára lépett Seydi találatával. És mivel ezen a napon jóval jobb DVTK már nem tett újabb szívességet a Vasasnak, a meccs végén győzelmet ünnepelhetett. A szezon első idegenbeli sikerét – megszakítva ezzel a Vasas 9 meccsen át tartó veretlenségi sorozatát –, illetve azt, hogy 13 év után ismét az NB I-es tabella 3. helyét szerezte meg az őszi idény végén.

ÉM-BCS



Jegyzőkönyv:

Vasas-Híd – Diósgyőri VTK 2-3 (0-2)

Budapest, 1600 néző. V.: Kovács J. Z. (Viszokai, Szalai D.).  

Vasas-Híd: Ilizi (5) – Kulcsár D. (5), Gáspár (5), Kovács G. (5), Sütő (5) – Mehmedagic (5), Farkas B. (5) – Dajic (4), Bárányos (4), Katona (5) – Simic (4). Vezetőedző: Marijan Vlak.

Diósgyőri VTK: Rados (6) – Vadász (5), Gal (6), Budovinszky (6), Gohér (5) – Abdouraman (7) – Luque (5), Lippai (5), Arze (5) – Carreno (4), Tisza (5). Edző: Benczés Miklós.

Csere: Carreno helyett Seydi (6) az 56., Arze helyett Takács P. (5) az 59., Farkas B. helyett Hudson-Odoi (6) a 60., Lippai helyett Rakovic (-) a 81. percben.

Sárga lap: Kulcsár D. a 24., Farkas B. a 29., Abdouraman a 29., Tisza a 34., Gáspár a 44., Arze a 48., Mehmedagic a 71., Luqzue a 88. percben.

Gólszerző: Budovinszky (0-1) a 16., Abdouraman (0-2) a 25., Kulcsár D. (1-2) a 61., Katona (2-2) a 86., Seydi (2-3) a 87. percben.

Marijan Vlak: – Gratulálok a Diósgyőrnek. Két különböző félidőnk volt, az elsőben nagyon gyengén játszottunk, gyerekes gólokat kaptunk, olyan előzmények után, aminek egy komoly csapatnál nem lenne szabad előfordulnia. A második félidőben azért másképp futballoztunk, egyenlítettünk, ez is mutatja, hogy már jobban játszottunk. Csakhogy ellenfelünknek sikerült még egy gólt szereznie, így pont nélkül maradtunk. Megilletődöttek voltunk, lehet, hogy azért, mert a 3 pont megszerzése sokat jelentett volna, nyugalmat biztosított volna a kiesés elleni harcban.

Benczés Miklós: – Úgy érzem nem kezdtük jól a meccset, de az első gól, ami egy kipattanó labda után született megnyugtatott minket. Aztán egy pontrúgás után is betaláltunk, és ezt követően már jól futballoztunk. A második félidőben magunkra vontuk ellenfelünket, amit kegyetlenül ki is használtak, ekkor úgy éreztem, hogy defenzív játékunknak a büntetése az lesz, hogy elmarad a győzelem. Nem így történt, volt még elől annyi a csapatban, hogy újabb gólt érjünk el.


Percek, események

16. perc: A baloldalról induló vendégakciónál nem tudta felszabadítani kapuja előterét a Vasas, a jobbról érkező Abdouraman lába elől ugyan még elpöckölték a labdát, de azt Budovinszky összeszedte, és17 méterről a kapu bal oldalába lőtt, 0-1.

 25. perc: Luque jobboldali szabadrúgását a túloldalra csavarta, Abdouramannak hátrafelé kellett vetődnie, hogy elérje fejjel a labdát, a kaputól 7 méterre, és ez sikerült neki. Ám erre senki sem számított, Ilizi kapus sem, aki állva nézte, ahogy a játékszer a kapu jobb oldalába hullik, 0-2.

 61. perc: Kulcsár D. iramodott meg előre – nem először – de a szélről befelé, középre futó védőt senki nem vette fel a vendégek közül, így hosszú vágtája végén 13 méterről a jobb felső sarokba lőtte a labdát, 1-2.

 86. perc: Hudson-Odoi a jobb oldalról lőtte be a kapu elé a labdát, ami a középen állók felett elsuhant, a hosszú oldalon álló Katonának viszont jó lett, levette a játékszert, majd hét méterről a bal felső sarokba bombázott, 2-2.

 87. perc: Rakovic a jobb szélről adott be, középen Tisza fejjel megcsúsztatta a labdát, a mögötte érkező Seydi pedig 7 méterről nagy erővel a léc alá lőtt, 2-3.


A DVTK őszi házi góllövőlistája

6 gólos: Seydi

5 gólos: Budovinszky, Luque

2 gólos: Tisza, Gallardo

1 gólos: Gohér, Lippai, Menougong, Arze, Abdouraman


Köszöntés

A meccs előtt a rendező klub, a Vasas két korábbi játékosát köszöntötte kerek születésnapja alkalmából, Zombori Sándort (60.) és Tamás Gyulát (70.). Érdekesség, hogy utóbbi sportember Diósgyőrben kezdte pályafutását, a DVTK-ból lett a válogatott, és több NB I-es meccsen állt Diósgyőr kapujában, mint a Vasaséban. Picit jobb szervezéssel még szebb lehetett volna az ünnepi aktus, ha valaki a DVTK részéről is felköszönti őt...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!