Sport - Foci

2010.09.17. 06:46

Nagy nap, új szakmai vezető?

<p>A sokak által a nagy napnak tartott nap lehet a pénteki a DVTK-nál.</p>

Pénteken délután írják alá Diósgyőrben azt a szerződést – egy sajtótájékoztató keretében – amelynek értelmében a Diósgyőri VTK NB II-es labdarúgócsapatát működtető Diósgyőr FC Kft.-ben az eddig száz százalékos tulajdonrésszel rendelkező Diósgyőri Sportlétesítményeket Működtető Nonprofit Kft.-től többségi, 51,6 %-os tulajdonrészt vásárol a Borsodsport Invest Kft. – amelynek az Arago Befektetési Holding Zrt. a kizárólagos tulajdonosa (ez utóbbi cég a Magyarország negyedik leggazdagabb embereként számon tartott, több mint 90 milliárd forintos magánvagyonnal rendelkező Leisztinger Tamás érdekeltségébe tartozik).

Tizenöt napon belül

A tulajdonjog átruházásával – eddig meg nem erősített hírek szerint – a Borsodsport Invest Kft.-n keresztül törzstőke emelés címén 70 millió forint érkezik a DFC Kft. számlájára, valamint hamarosan a másik tulajdonos, a DSM Nonprofit Kft. részéről is befizetés várható, információink szerint 80 millió forint. Ezen tőkeinjekció stabilizálhatja a DFC Kft. anyagi helyzetét, amely a klub jelenlegi ügyvezetőjének egy néhány héttel ezelőtti nyilatkozata szerint tartozásában meghaladta a 150 millió forintot. Lapunk úgy tudja, hogy a DFC Kft. több nagy hitelezőjével néhány hete egyezség született arról, hogy követelésállományuk egy bizonyos százalékáról lemondanak, amennyiben az új tulajdonos a sportvállalkozásba történő belépésének napját követő 15 napon belül részükre egy összegben teljesíti a kifizetéseket.

Új szakmai igazgató

Ugyancsak az Észak-Magyarország információja szerint: a mai napon nem csak szerződéskötésre, hanem a DFC Kft.-vel kapcsolatos személyi bejelentésekre is sor kerülhet. Bemutathatják a klub új szakmai vezetőjét, igazgatóját, aki korábban több NB I-es csapatnál is dolgozott, és nem elképzelhetetlen, hogy játékoskeret erősítésről is lesznek bejelentések (ez utóbbi elsősorban a támadó szekciót érintheti).

ÉM–BCS

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!