Sport - Foci

2010.04.29. 23:50

Gera a döntőbe lőtte a Fulhamet!

<p>A Fulham 2-1-re legyőzte a Hamburgot az Európa-liga elődöntőjének visszavágóján, így csodaszámba menően az angol csapat került a sorozat döntőjébe. A továbbjutást jelentő találatot Gera Zoltán szerezte.</p>

Csütörtök este eldőlt, melyik két együttes vívja az Európa-liga első fináléját. Az első mérkőzésen született eredmények alapján az Atlético Madridnak és a Fulham csapatának volt a legnagyobb esélye arra, hogy május 12-én, Hamburgban pályára lépjen .

Gera Zoltán ezúttal is helyet kapott a Fulham kezdőcsapatában, és ő is csak ámulattal nézhette, ahogy a 22. percben Petric szenzációs szabadrúgásgólt szerzett úgy 25 méterről. A jobban játszó Hamburg megérdemelten jutott előnyhöz, a Fulham tompább volt a megszokottnál. A második játékrész elején Roy Hodgson cserére kényszerült: a lábát húzó Bobby Zamora helyett Clint Dempsey érkezett. A 69. percben pedig egyenlítettek a londoniak. Simon Davies oxival vett át egy labdát, és egy pazar csel után befejezte az akciót.

És amikor kellett, megint jött Gera Zoltán. A 76. percben egy szöglet után lepattant a labda, a magyar középpályás a kapunak háttal állva átvette azt, majd megfordulva, ballal 6 méterről a hálóba lőtt, ezzel a Gera-góllal a Fulham állt továbbjutásra! A közkedvelt színész, Hugh Grant is együtt örült a helyszínen a Craven Cottage lelkes közönségével.

A lefújás után pláne. A Fulham ugyanis nem engedte ki a kezéből a győzelmet, így az angol kiscsapat a Sahtar Donyeck, a Juventus, a Wolfsburg és a Hamburg testén át bejutott az Európa-liga hamburgi döntőjébe. Gera Zoltán pedig főszerepet vállalt az angol együttes sikerében.

A másik elődöntőben a Liverpool az első félidőben ledolgozta egygólos hátrányát, majd a hosszabbításban a vezetést is megszerezte, mégsem jutott tovább, mert Forlán szépített, így idegenben lőtt góllal az Atlético Madrid lesz a Fulham ellenfele. Nem lesz tehát angol házidöntő.

Európa-liga, elődöntő, 2. mérkőzések

Fulham (angol) - Hamburg (német) 2-1

G.: Davies (70.), Gera (76.), illetve Petric (22.)

Továbbjutott: a Fulham 2-1-es összesítéssel.

Liverpool (angol) - Atlético Madrid (spanyol) 2-1

G.: Aquilani (44.), Benajun (95.), illetve Forlán (102.)

Forrás: www.sportklub.tv

<hr />]]>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!