Sport - Foci

2008.08.27. 15:41

A BL csoportkörébe juthatnak Nagy Zoliék

<p>Bravúrra készül szerdán este a ciprusi Anorthoszisz Famaguszta együttese a labdarúgó Bajnokok Ligájában.</p>

Amennyiben az első meccset hazai pályán 3-0-ra nyerő „szigetiek” megfelelő eredményt érnek el a görög Olympiakosz otthonában, bekerülnek a csoportkörbe.

Hogy miért érdekes mindez miskolci szempontból? Mert itt véd Nagy Zoltán, aki korábban öt szezont töltött Diósgyőrben, s aki 2004 nyarán igazolt Ciprusra.

– Már a megérkezésünk napján elkezdődött a megfélemlítésünk, ugyanis az autópályán, ahol mindössze egy rendőrautó kísért bennünket, megfenyegettek bennünket a motoron érkező Olympiakosz szurkolók – mondta honlapunknak a hálóőr szerdán kora délután. – Erősítést kellett kérni, csak így tudtunk a szállásra menni. A pireusziak stadionjába 35 000 szurkoló fér be, biztosan telt ház, s bár az elején a mi drukkereinknek nem akartak jegyet biztosítani, az UEFA közbenjárására végül kaptunk belépőket, gondolom, ezren buzdítanak majd bennünket a vendéghelyről. Három éve ezzel a csapattal már közel voltam a BL-csoportközhöz, az utolsó lépcsőfokot azonban nem tudtuk venni, túljutni a skót Glasgow Rangers-en. Hogy pályára lépek-e este, nem tudom, ugyanis az edzőnk csak két órával a kezdés előtt az öltözőben hozza nyilvánosságra a kezdőcsapatot. Az előző körben is ugyanilyen arányban nyertünk az osztrák Rapid ellen, s kis híján elrontottuk a dolgot, mert a visszavágón, a második félidőben csak védekeztünk Bécsben, ahol 3-1-re kaptunk ki. Most erre játszani öngyilkosság lenne, szeretnénk meglepni a görögöket. Egész Ciprus értünk szorít, hiszen az ország még sosem delegált csapatot a csoportkörbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!