Labdarúgás

2020.05.16. 13:30

Putnokon előretekintenek

A Putnok FC NB III.-as focicsapatát a lefújt pontvadászat miatt nem érte érdeksérelem.

Kolodzey Tamás

Forrás: ÉM

Az észak-borsodiakat is hátrányosan érintette a koronavírus-krízis, de sportigazgatójuk nem panaszkodik.

Várják a kiírást

– Nem estünk ki, nem jutottunk fel, a kialakult helyzet miatt mégis messze vagyunk attól, hogy örüljünk – mondta az Észak-Magyarországnak Koszta Péter, a putnokiak sportigazgatója, aki ebbéli minőségében Kazincbarcikán és Bánhorvátiban is „kormányos”. – Az első két tavaszi forduló még lement, megvertük a Balassagyarmatot és a Tiszaújvárost, aztán tovább már nem tudtunk meggyőződni arról, hogy miként váltották volna be reményeinket azok, akiknek bizalmat szavaztunk. Most teljesen felesleges azon elmélkedni, hogy hányadik helyet kaparintottuk volna meg a táblázaton, az élet teljesen átírta a labdarúgás történéseit is. Jelenleg már inkább előretekintünk vagy -tekintenénk, de valójában nem tudunk semmit. A mi szintünk amatőr osztály, nálunk nincsenek profi szerződések, június 30. után mindenki oda megy, ahová akar – így nem vagyunk tisztában azzal, hogy ki marad és ki jelenti be távozását. Mozgolódni azt követően tudunk, ha megjelenik az új bajnokság kiírása, ismert lesz a 2020/21-es idény kezdete, hiszen ehhez alakítjuk alapozási menetrendünket, további keretünk kialakítását. A váratlan egészségügyi események mellesleg nyilvánvalóan rosszul érintettek minket: ugyanis nem tudtunk meggyőződni a télen hozzánk kerültek alkalmasságáról..., de ez van, ezt kell szeretni.

Nincs veszélyben

A hajdan bombaerős szabadrúgásairól elhíresült játékosból lett vezető ezután így folytatta:

– Az mindenképpen jó hír, hogy a putnoki labdarúgás jelene és jövője nincs veszélyben. Az önkormányzat a fő támogatónk, a városháza mellett a Magyar Labdarúgó-szövetségtől kapunk pénzt, a helyi szponzorok inkább eszközökkel vagy más jellegű juttatásokkal állnak mögöttünk.

Koszta Péter a putnoki futball forrásoldali igényét szám szerint nem érintette, azzal viszont a műfaj helyi kedvelői tisztában vannak, hogy a működésükhöz szükséges egy-két tízmillió forint ezután is rendelkezésükre áll majd.

– Az már eldőlt, hogy az NB III.-as alakulat trénere Nagy Csaba marad – folytatta a sportigazgató. – Az együttműködési gyakorlatunk alapján először a kazincbarcikai, majd a putnoki, végül pedig a bánhorváti kereteket rakjuk össze, és azt tervezzük, hogy a bajnokság kezdése előtt hat héttel látunk majd az erőgyűjtéshez. Addig egyéni edzésterv alapján készülnek a fiúk. Róluk egyelőre annyit: személy szerint abban bízom, hogy senki nem engedte el magát, mindenki becsülettel dolgozott, már amennyire tudott. Ahhoz persze nem kell egyetemi diploma, hogy bevalljuk: teljesen más több kilométert futni vagy erőfejlesztő gépeken dolgozni, mint partner- vagy éppen csapatszintű labdás edzéseken részt venni.

Koszta Péter közölte, hogy náluk tesztelés nem lesz, a Magyar Labdarúgó-szövetség rájuk vonatkozó ajánlásait azonban természetesen figyelembe veszik és betartják.


Labdarúgás: három, vagy négy

A putnokiak még nem tudják, hogy ősztől három, vagy négy NB III-as csoportot üzemeltet majd az MLSZ, de azzal számolnak, hogy amennyiben a keleti országrészben érintett NB I-es klubok indítanak harmadosztályú csapatokat, akkor szinte bizonyosan ide kerül a Mezőkövesd, a Diósgyőr, a Kisvárda és a Debrecen együttese.

– Most még sok a kérdőjel – jegyezte meg Koszta Péter. – Nem tudjuk, hogy az élvonalbeliek tartalékjai kieshetnek, vagy sem, továbbá azt sem, hogy kik lesznek a visszajátszóik. Magam azt vallom, hogy a harminc évesek közénk már nem valók, én mondjuk a kilencvenhetes, vagy a kilencvennyolcas korosztálynál húznám meg a vonalat – erre azonban központi szabályt kell alkotni.

(A borítóképen: Koszta Péter)

Kapcsolódó cikkünk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!