Sárospatak hírei

2018.08.01. 16:16

Jövőre várják az áttörést Sárospatakon

Sárospatak - Egyre több vízitúrázó érkezik a Bodrogon Sárospatakra.

Sárospatak - Egyre több vízitúrázó érkezik a Bodrogon Sárospatakra.

A hőség a szolidabbik arcát mutatta Sárospatakon kedden délelőtt. A hőmérő megállt 25 foknál, így akár minden adott lehetett volna ahhoz, hogy vízitúrázók lepjék el a Bodrogot. A híd közelében a Bodrog bal partján lévő kikötőnél érdeklődtünk, de se sétahajót, se vízitúrázókat nem találtunk.

Megépül a hajók fogadására alkalmas kikötő a Bodrog bal partján.” Aros János

Lesz új kikötő

– Sárospatak nem kiinduló állomása a Bodrogon zajló vízitúráknak – mondja Aros János, Sárospatak polgármestere. – A vízi sportoknak van ugyan hagyománya a városban, többször rendezünk évente sárkányhajó-bajnokságokat, de a dömpingszerű vízitúrázás nem jellemző a városra. Akik a folyón érkeznek hozzánk motorcsónakokkal vagy kenukkal, azok általában a késő délutáni, esti órákban érik el a várost. A számuk nem attól függ, milyen az aktuális hőmérséklet. Aros János elmondta, az igazi fellendülést ezen a téren jövőre várják.

Már jönnek, de…

– Most is azt tapasztaljuk, hogy egyre több vízitúrázó érkezik Sárospatakra, de a nagy áttörés véleményem szerint jövőre lesz, amikor majd a Tokaj központú nyaralóhajós szezon beindul.

Addigra megépül a hajók fogadására alkalmas kikötő is a Bodrog bal partján, és nemrégiben értesültem róla, hogy jövőre már vízi rendőrségünk is lesz – mondta a sárospataki polgármester.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!