Sajószentpéter hírei

2011.01.21. 16:42

Életesély a Sajó völgyében

<p>Sajószentpéter - Egyre több, az infrastrukturális fejlesztésre épülő szakmai projekt indult Sajószentpéteren - jelentette ki a pénteki sajtótájékoztatón dr. Faragó Péter polgármester.</p>

Zajlik egy esélyegyenlőségi  és egy tehetséggondozó projekt, továbbá ezekhez szervesen illeszkedik a Művelődési és Sportközpont és Városi Könyvtár (MSK) irányításával, a Sajószentpéteri Központi ÁltalánosIskola és a Pattantyús-Ábrahám Géza Szakképző Iskola együttműködésével megvalósuló „Tanulás – fejlődés – életesély a Sajó völgyében” elnevezésű projekt.

Ez utóbbi lehetőséget ad arra, hogy az MSK-ban működő csoportok fejlődjenek, illetve új csoportok induljanak, bővítve az intézmény szolgáltatásait. Az is fontos része a projektnek, hogy a hátrányos helyzetűeket, elsősorban a roma származásúakat kulturális eszközökkel segítse, illetve hozzájáruljon sikeres integrációjukhoz.

A projekt időtartama a  2010. november 01. –től  2012. június 30–ig terjedő időszak. A támogatás összege  31, 2 millió forint és nem igényelt önrészt a pályázat–jegyezte meg Sajó Attila, az MSK igazgatója. A 14 hónaposra tervezett képzés 4 szemeszterben zajlik és 642-en vesznek benne részt, valamint 206 halmozottan hátrányos helyzetű fiatal.

Bordás István közművelődési szakértő részletesen bemutatta az újságíróknak az „Építő közösségek" pályázati konstrukciót. Azt fejtegette, hogy a kultúra nem uniós kérdés, hanem minden nemzetnek a sajátja. Az építő közösségek a közművelődési intézmények, ezek rendszere kell, hogy legyen az indító motorja az egész életen át tartó tanulás folyamatának. 

BGy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!