Sajóbábony hírei

2013.03.20. 15:21

145 pálinka és 17 pogácsa versenyzett

Sajóbábony - Rekord részvétel a IX. Sajóbábonyi Pálinka és Pogácsasütő Versenyen.

Sajóbábony - Rekord részvétel a IX. Sajóbábonyi Pálinka és Pogácsasütő Versenyen.Nagy érdeklődés mellett nemrégiben rendezték meg a IX. Sajóbábonyi Pálinka és Pogácsasütő Versenyt.

- A rendezvényre 145 pálinka és 17 pogácsanevezés érkezett – tudtuk meg Sólyom Sándortól, a Déryné Szabadidőközpont és Városi Könyvtár igazgatójától. - A megye és a régió fontos rendezvénye ez, amelyre Jászkisértől Tarcalon át Egerig érkeztek Sajóbábonyba.

Az ünnepélyes megnyitót Orosz János, a Bükki Pálinka Lovagrend nagymestere, zsűrielnök, Nagy Imre, Sajóbábony polgármestere és Sólyom Sándor tartotta.

Hét kategóriában

A „versenyműveket” öttagú zsűri minősítette hét kategóriában (alma-körte-birs, vegyes, borpárlat, törköly, barack, szilva, meggy-cseresznye) és adományozott „Év Pálinkája” díjakat, valamint arany (27 darab), ezüst (70 darab) és bronz (27 darab) minősítéseket. A nevezők okleveleket és tárgyjutalmakat kaptak. A pogácsasütő versenyre 17 nevezés érkezett, amelyeket a pálinkaversenyhez hasonlóan szintén szakavatottak értékeltek és jutalmaztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!