Putnok hírei

2016.11.11. 19:08

Betonelemgyártás a régi szénosztályozóban Putnokon

Putnok - A városi igényeket igyekeznek kielégíteni a beton kerítéselemekkel, értékesítésben még nem gondolkodnak.

Putnok - A városi igényeket igyekeznek kielégíteni a beton kerítéselemekkel, értékesítésben még nem gondolkodnak.

A Putnoki Városgondnokság tudatos munkával alakította ki beton­elemgyártó üzemét a régi szénosztályozó épületében. Első körben térkövek, járdalapok, vízelvezetők gyártásával foglalkoztak, ám a közelmúltban bővült a tevékenységi körük, megkezdődött ugyanis a beton kerítéselemek gyártása.

Szerencsére szépen fejlődött a tevékenységünk. Jeddi József

– Már korábban is szerettünk volna a saját településünk számára járdaépítést végezni a közfoglalkoztatás keretében – árulta el Jeddi József, a Putnoki Városgondnokság igazgatója. – Természetesen az ehhez szükséges járdalapok legyártása volt a legfontosabb feladat, de a feltételeket ehhez biztosítani kellett. Előbb vásároltunk egy rázóasztalt, majd egy keverőgépet, ezután pedig a bányatelepen kialakítottunk egy kis üzemet. Szerencsére szépen fejlődött a tevékenységünk, hiszen sok száz négyzetméter járdalapot, kis­betonelemet gyártottunk le az emberekkel közösen.

Először a temetőhöz

A Putnoki Városgondnokság ezután kibővítette a meglévő épületét, valamint még egy rázóasztalt szereztek be, hogy az igényekhez igazolva növelni tudják a termelési kapacitást. Ezzel együtt pedig az értékteremtő közfoglalkoztatást helyezzék előtérbe. Új feladatként a járdalapok mellé felvették a kerítéselem-gyártást, amely iránt ugyancsak komoly érdeklődés mutatkozik.

– A közfoglalkoztatás több száz embernek, családnak ad megélhetést Putnokon, itt az üzemben a feladatok függvényében tízen, tizenöten dolgoznak egyszerre – folytatta Jeddi József. – Az elkészült kerítéselemeket első körben a temető északi oldalán fogjuk elhelyezni, a régi, szakadozott dróthálókat váltjuk majd ki vele. Foglalkoztunk már az értékesítés gondolatával is, de a városi érdekek élveznek prioritást, jelenleg nincs nagyobb kapacitásunk. Ha a jövőben változik a helyzet, akkor érdemes lesz ismét elővenni ezt a kérdést.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!