Szponzorált tartalom

2021.09.23. 17:33

Multifunkcionális bútorok a nappaliban

A nappali, a lakásunk szíve. Ebben a helyiségben lüktet igazán az élet és többnyire ez az a hely, ahol jól esik levezetni a napi feszültséget, ahol maximálisan kikapcsolódhatunk, ahol együtt lehet a család, ahol nagy és tartalmas beszélgetéseket lehet folytatni a családdal, a barátokkal, a meghívott vendégekkel.

Fotó: Photographee.eu / Shutterstock.com

Ahhoz, hogy jól érezzük magunkat ebben a helyiségben, lényeges, hogy otthonos legyen és melegséget sugározzon. Mitől válhat egy lakás, egy nappali otthonossá? A megfelelő lakberendezési tárgyaktól, bútoroktól, dekorációs elemektől. Még a minimalista stílust kedvelők is előszeretettel választanak olyan kiegészítőket, amelyek lakályossá varázsolják az otthonukat.

Dekorál és elrejt dolgokat – komód

Volt egy olyan időszak, amikor szinte minden otthonban fellehető volt a komód. Általában a „tisztaszobában” kapott helyet, és többnyire az új ágyneműket, terítőket, abroszokat tárolták benne az asszonyok. Majd egy időben kikoptak ezek a bútorok, a komódok, a lakberendezési elemek közül, azonban manapság ismét egyre népszerűbbek, főleg a kisebb házakban és lakásokban, hiszen egy-egy ilyen bútordarabnak nagyon sok és hasznos funkciója van. Nem csak elrejthetünk dolgokat az ajtós vagy fiókos részekben, hanem a komód tetején is tárolhatunk ezt-azt, de a legtöbben dekorációs elemeket, mint virágot, képet, vázát, tálat helyeznek erre a bútordarabra. Ha a nappaliban kap helyet egy ilyen mutatós komód, akkor fókuszpontként is funkcionálhat.

Nehogy azt gondoljuk, hogy csakis egyféle szerepe és funkciója lehet egy szépséges komódnak. A kisebb lakásban élők nem csak azért kedvelik ezt a bútordarabot, mert valóban jól néz ki egy-egy ilyen gondosan megmunkált modell, hanem mert jó szolgálatot is tesz. Azon kívül, hogy sokféle holmit bele tudunk pakolni és nagyszerűen fest rajta az ajándékba kapott illatgyertya és virágokkal teli váza, egyéb szerepe is lehet. Manapság sokan dolgoznak home office-ban, azonban nem mindenkinek van erre a célra egy külön dolgozószobája. Egy nagyobb komód még az íróasztal szerepét is betöltheti, ha csak ideiglenesen is. Elfér rajta a laptop, az iratok, az írószerek, és remek helye lehet a nappali egyik szegletében, ami irodaként is működhet.

A kis nappali és lakás átka, hogy nem sok bútor fér el abban kényelmesen. Ha azonban alaposan átgondoljuk, hogy melyik bútort, mire tudjuk még használni, máris nem lesz annyira zsúfolt a lakásunk. A komód, akár TV szekrényként is működhet, ha stabil anyagból készült.

Az alapbútorok mellett másra is szükség lehet – polcok

Napjainkban sokan szeretik a letisztult enteriőrt. Ennek azonban hátránya is van. Nem érezzük magunkat jól egy ilyen lakásban, valamit hiányolunk, nem gondoljuk, hogy melegség árad egy ilyen helyből. A kanapé, a TV szekrény és egy-két fotel, még nem fogja barátságossá varázsolni a helyet. A személyes tárgyaink, a dekorációs elemek azonban igen. De hol kapjanak ezek a dolgok, tárgyak helyet? A polcokon. A falra szerelt polcok nem csak könyvek tárolására alkalmasak, hanem akkor is jó szolgálatot tesznek, ha ezeknek a bútoroknak a segítségével szeretnénk kicsit otthonosabb légkört teremteni. Ha a polcokra helyezünk egy-két virágcserepet, családi fotót, néhány, nyári emléket idéző kagylót vagy a gyermekünk által készített, bekeretezett rajzot, máris sokkal meghittebb környezetet teremtettünk. A polcok között találunk egyszerű, natúr, fából készültet, de a modern otthonokhoz passzolóra is rálelhetünk majd kínálatban. A polcok között olyan is akad, amely csak egyetlen funkciót tölt be – például a könyvespolc vagy a virágpolc – de többfunkciós polcok, polcrendszerek is szerepelnek a kínálatban.

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában