Szponzorált tartalom

2021.06.03. 10:11

Ipari park nő ki a földből Sajókeresztúrban

Egy technikailag fejlett terület áll majd a vállalkozások rendelkezésére.

Kollár Miklós, Sajókeresztúr polgármestere

Fotó: ÉM

Hosszas pályázati előkészületekkel pozitív döntést kapott a Sajókeresztúrban létesülendő ipari park rekultivációs folyamata. A volt BÉM helyén létesülendő barnamezős beruházással megvalósításra kerülő fejlesztés egy új lehetőséget biztosít a régiónkban letelepülni szándékozó vállalkozásoknak – mondta el Kollár Miklós, Sajókeresztúr polgármestere.

Teljesen megújul

A több, mint 100 hektáros terület teljesen megújul, infrastrukturálisan felzárkózik a környező települési ipari parkok sorába.

A főbejárat mellett egy felvételi iroda létesül, központi diszpécserszolgálattal. A területen kiépítésre kerülnek a működtetéshez szükséges közüzemek, illetve a parkban lévő úthálózatot is felújítják.

Az első nagy cég – az Arago Green Technologies Kft – már építi a 20 hektáros területen a működésükhöz szükséges csarnokokat. A vállalkozás megindulása sok ember új munkalehetőségét biztosítja majd – hangsúlyozta a polgármester. A Sajókeresztúr vezetésével megpályázott kerékpárút – ami Sajókeresztúrt köti össze Szirmabesenyő érintésével Miskolccal – szintén meghatározó előrelépés lesz a térségben, mert a megvalósításra kerülő kerékpársáv áthalad a fejlesztett területen, ezáltal bevonja a településeket és a megyeszékhelyet a zöld közösségi közlekedésbe.

A terület külső egy hektáros részében Sajókeresztúr település szárnyai alatt egy 200 főt befogadó lakópark tervei kerültek a tervasztalra, amely szintén egy kedvező előrelépést biztosít a környékbeli nagyvállalatok munkaerő gondjainak megoldására. A tervezett és megvalósítás alatt lévő projektek kiemelkedése magával vonzza, hogy Sajókeresztúr bekötő útja lámpás kereszteződéssel csatlakozzon a 26-os főközlekedési útvonalhoz, a várhatóan megemelkedő teher-és személyforgalom biztonságos működése érdekében. A fent vázolt fejlesztések megvalósítás után egy technikailag fejlett terület áll majd a vállalkozások számára, ami bevételi szempontból az egyetlen kitörési pont a településünk számára – fejtette ki Kollár Miklós.

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában