szponzorált tartalom

2021.03.04. 13:06

Milyen a divatos téli férficipő?

Forrás: freepik

Télen egyre hidegebbek a napok, érdemes felkészülni az esetleges hóra, fagyra is. Ilyenkor érkezik el az ideje annak, hogy ellenőrizzük, milyen cipők, téli csizmák, bakancsok lapulnak a szekrényben, és mi az, amit másikra lehet cserélni. A tönkrement darabokat nem érdemes őrizgetni, mert egy téli „túrához” olyan cipőre van szükségünk, amiben lehet sokat gyalogolni, nem ázik be és kényelmes. Nézzünk körül, miből válogathatunk idén.

A téli cipőknek, csizmáknak tartósnak, praktikusnak, kényelmesnek és időjárásállónak kell lenniük. A teljesítmény, a tartósság és a tervezés tökéletes kombinációja olyan kihívás, aminek néha egy csizma vagy bakancs sem tud egyszerre megfelelni. Ám ennek ellenére találhatunk olyan funkcionális és stílusos téli csizmát vagy cipőt, ami megfizethető, és amit nem tesz tönkre egy kis jég, hó, esetleg a csúszós járdára szórt jégmentesítő, útszóró anyag.

Válasszuk a minőségi anyagokat

Nagyon fontos, hogy mind a felsőrésznél, mind a talpnál felhasznált anyagok a legjobb minőségűek legyenek. A felsőrész legyen egy erős, szemcsés bőr, amit viaszoltak vagy olajoztak, hogy vízálló legyen, de a talpa ne legyen bőrből, mert átázhat és még csúszhat is, válasszunk inkább erős, bordázott gumitalpú – az egyik legjobb a Vibram – csizmát vagy bakancsot. Ha mégsem bőrből készült csizmát vagy bakancsot szeretnénk, akkor válasszuk a GORE-TEX® technológiával készült lábbeliket, ezeket az anyagokat szélsőséges körülményekre tervezték, melyek kiváló lélegző képességűek, tökéletesen víz-, és szélállóak, nagyon könnyűek.

Vásároljunk online!

Ma már a legtöbb elintéznivalót az internet segítségével bonyolítjuk le, pláne a jelenlegi járványhelyzetben, ezért cipővásárlás előtt is érdemes online szétnéznünk, hiszen itt jóval nagyobb választékot és sok esetben a boltinál kedvezőbb árakat találhatunk. A webshopok mellett érdemes az online piactereken, például a Vatera felületén is szétnézni, ahol több tízezer férfi cipő között válogathatunk, a biztonságos vásárlás pedig garantált az eladók értékeléseinek köszönhetően, ráadásul minőségi probléma esetén pénzvisszafizetést is kérhetünk az oldalon.

Csizmában a munkába?

Nagyon divatosak a bőr bokacsizmák, vagy Chelsea csizmák, amelyek teljes bőr felsőrészüknek köszönhetően egyszerű, masszív tartósságot és kiváló vízállóságot biztosítanak, jól bírják az esőt és a havat is, ráadásul akár öltönyhöz is jól illenek elegáns vonaluk miatt. Ha kivehető bélésűt találunk csak akkor melegek, amikor kell. A fűzős bőr bakancsok között is remek darabokat találunk, amik szintén melegek és vízállóak, de elegánsak és könnyedek, jól mutatnak egy szövetnadrághoz, vagy akár farmerhez is.

Mi a legalkalmasabb téli csizma túrázáshoz?

Ilyenkor érdemes elővenni egy klasszikus hótaposó csizmát, ami könnyű, meleg, teljesen vízálló, sőt a felsőrész anyaga vízlepergető. Jó, ha polár bélése van, gumi talpa és különleges hálós felsőrésze melegen tartja a lábat.

Ha viszont komolyabb túrát tervezünk, akkor egy magas szárú téli bakancs a legjobb döntés. Fontos, hogy kényelmes legyen, hőtartó, és jól megfogja, megtámassza a túrázó bokáját úgy, hogy párnás belső része megakadályozza, hogy felsértse a lábat. A talpa legyen bordázott gumi hegyesebb részekkel, hogy meg tudjon kapaszkodni még a meredekebb talajon is.

Sportcipő télen is?

Több gyártó készít bélelt sportcipőket az ehhez a fazonhoz ragaszkodó vásárlóknak. Az elegáns, téliesített sportcipőknek tartós talpuk van, bármilyen terephez megfelelők, és kellemesen meleg bélésük melegen tartják a lábat. A klasszikus sneaker továbbra is divatos, de most már a geometriai mintás modell is trendi. Akár a menő skater fazonban is megszerezhető, persze magas hóban azért nem biztonságos.

Katonai stílusú csizmák

Sok férfi ruhatárában megtalálhatók, ebben a szezonban is divatosak, akár a katonai stílusú egyéb férfi ruhadarabok. Az ilyen csizmák nagyon tartósak és biztonságosan lehet bennük hegyet mászni akár igazi téli időjárás mellett is, hiszen a tervezők ezt a modellt eredetileg valóban harci, nehezített terepviszonyokra és körülményekre tervezték. Úgy lehetünk trendik, hogy még a lábunk is biztonságban van.

Munkavédelmi bakancsok

A legjobb bakancsokat régebben munkásoknak tervezték, azért, hogy a gyárakban dolgozók biztonságosan tudjanak mozogni. Sok gyártó emiatt – az igazi munkavédelmi bakancsok mellett – különböző divatos modelleket is tervez, megtartva a munkavédelmi bakancsok összes előnyös tulajdonságát. Ezek a bakancsok vízállóak, párnázott a bokavédőjük, nagy tapadású, biztonságos talppal és meleg béléssel készülnek, ezért ideális viselet egy keményebb téli túrán, ráadásul idén nagyon trendi. Válasszunk festett bőrből vagy vízálló nubukból készült bakancsot jól eldolgozott varrásokkal, így sosem fog beázni.

Ha azt szeretnénk, hogy a viszonylag sok pénzért beszerzett bakancsunk vagy csizmánk minél hosszabb ideig maradjon hűséges társunk, gondosan és rendszeresen ápoljuk. Kövessük a használati utasításban leírtakat, és használjuk a gyártó által ajánlott bőrápoló készítményeket.

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában