szponzorált tartalom

2021.03.26. 14:49

Egyre többen keresik a MacroKlinikát!

Nemcsak gyógyulni akarnak, hanem egészségesnek maradni.

Fotó: TIRED

Jelenleg nagyon nehéz helyzetben vagyunk, hiszen tombol a Covid-járvány harmadik hulláma, rekordokat dönt a megbetegedések száma.

Ebben az időszakban kiemelten fontos, hogy még jobban tudjuk szolgálni az embereket, az emberek egészségét – fejtette ki Szabó Gergely, a MacroKlinika ügyvezető igazgatója.

A miskolci MacroKlinika, a régió legnagyobb magánegészségügyi szolgáltatójának célja, hogy komplex egészségügyi szolgáltatást nyújtson pácienseinek.

Továbbra is teljes kapacitással dolgoznak, több mint harminc szakrendelés működik és várják, azokat, akik azt érzik fontos, hogy minél hamarabb egészségügyi szolgáltatáshoz jussanak, kiemelten azokra a területekre, amelyek segítenek a diagnózisok felállításában. A képalkotó diagnosztikai centrumuk segítségével – MR, CT, ultrahang vagy röntgen – a szakorvos hatékonyan tud megfelelő diagnózist felállítani, hiszen vannak olyan betegségek, amelyeknél egy-két hónap késlekedés nagyon súlyos egészségügyi következményekkel járhat – hangsúlyozta az ügyvezető.

– Intézményünk folyamatosan fejlődik, nagy öröm számomra, hogy az elmúlt hónapokban jelentősen nőtt az orvosi létszámunk, hiszen 10 új orvossal bővült a csapatunk. Célunk, hogy minden olyan szakrendelést, amelyre komoly igény mutatkozik minél több jól képzett szakemberrel lássunk el. Például kardiológiai szakrendelésünkön hét kardiológussal dolgozunk – ismerteti. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy új területekre is nyissunk, olyan szakrendelésekre is keresünk szakorvosokat, amelyeket eddig még nem indítottunk be, illetve olyan új szakterületek felé fog klinikánk a közeljövőben bővülni, amelyek országosan még nagyon kevés helyen elérhetőek.

Segítik a megoldást

Mindenki számára kihívást jelent a Covid, magánegészségügyi szolgáltatóként azon vannak, hogy segítsék a vírushelyzet megoldását. Teljes mértékben partnerségben gondolkodnak az állami egészségüggyel, a megyei kórházzal, ezt nem csak szóban, hanem írásban is kifejezték az Országos Kórház Főigazgatóság felé. Minden dologban partnerek, készen állnak arra, hogy ha bármilyen területen segítséget kell nyújtani, ha szükség van az ott dolgozókra vagy az infrastruktúrára természetesen állnak rendelkezésre – hangsúlyozta a cégvezető. Közös cél, hogy a kialakult helyzetben minden páciens megkapja azt az ellátást, amelyre szüksége van, hiszen ez akár életeket menthet. Természetesen a Covid elleni harcban beálltunk a csatarendbe, antitest szűrésre van a klinikán lehetőség, melyből mindenki megtudhatja, hogy átesett-e a fertőzésen, milyen intenzitással, mennyi lehet az az idő, amíg védettséget élvez. Ez fontos lehet a hatósági iratok kiállítása, illetve a védőoltás beadása miatt is. Különösen hangsúlyos, mivel tudjuk, hogy a fertőzésnek sok szövődménye lehet, hogy bevezettük a post-covid szűrőcsomagokat, melyek által teljes szűrésre van lehetőség. A páciensek kardiológia, pullmonológia és egyéb vizsgálatokon átesve tudnak képet kapni, hogy a Covid fertőzés bármilyen maradványtünetet, szövődményt okozott-e náluk és utána szakorvosi segítséget is kaphatnak, hogy visszanyerjék az egészségüket. Ha valaki nem kapja meg időben a megfelelő kezelést, az akár sokkal súlyosabb hatással lehet a későbbi egészségügyi állapotára – tette hozzá.

Egyre többen érkeznek

Tény, hogy a betegforgalmunk az folyamatosan növekszik, tavaly elérte a harmincezret az orvos-beteg találkozások száma, az elmúlt hónapokban ez még inkább növekvő tendenciát mutatott. Naponta 120-150 pácienst látnak el, gyakorlatilag bármilyen szakrendelésre rövid idő alatt, várakozás nélkül be tudnak jutni a betegek. Az egyéni páciensek mellett a gazdasági szféra szereplőinek és az önkormányzatoknak is alternatívát nyújtanak. Egyre több önkormányzattal és gazdasági társasággal kötnek megállapodást, amelynek fejében tíz százalék kedvezményt nyújtanak a partnerek dolgozói és családtagjaik részére. Kidolgoztak egy olyan komplex egészségbiztosítási rendszert is, amelyet a vállalkozások számára kínálnak, mellyel munkavállalóik egészségét megőrizhetik, úgy, hogy egy havi pár ezer forintos biztosítási összeg fejében lehetősége van a munkavállalónak komplex szűrőcsomagok, illetve szakorvosi vizsgálatok igénybevételére a klinikán. Érdeke a munkáltatóknak is, hogy a dolgozóik egészségesek maradjanak, megelőzzék az esetleges hosszabb betegséget, táppénzt és természetesen a prevenció is kiemelten fontos.

– Mi azt valljuk, hogy „Az embert és az egészséget szolgáljuk!”, gondolkodásunk az, hogy megelőzzük a betegségeket a szűrővizsgálatok segítségével, mert az időben felismert probléma könnyebben kezelhető. Ne csak meggyógyulni akarjunk, hanem egészségesek tudjunk maradni – összegzi Szabó Gergely.

(A borítóképen: Szabó Gergely ügyvezető igazgató)

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában