szponzorált tartalom

2021.03.24. 15:03

Az első nyékládházi elektromos töltőállomás

Jól működik a múlt évben átadott első elektromos töltőállomás Nyékládházán.

Megvalósult a városban a TOP-2.1.2-15-BO1 Zöldebb és funkciókban gazdagabb Nyékládháza kialakítása című projekt, melynek keretében a városközpontban egy parkolóhely felújítására és elektromos töltőállomás kialakítása került sor.

A villamosenergiáról szóló 2007. évi LXXXVI. évi törvény (továbbiakban: Vet.) 74. § (1) bekezdése alapján elektromos gépjármű töltési tevékenységet főszabályként a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal által kiadott engedély alapján lehet gyakorolni.

Az engedélyt minden esetben a töltőállomás létesítőjének, üzemeltetőjének kell beszerezni, és az engedélyes feladata az engedélyben leírtaknak megfelelően üzemeltetni a töltőberendezéseket. Továbbá az ágazati jogszabályok szerint havi rendszerességgel adatszolgáltatást kell teljesíteni a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal felé.

Az üzemetetéssel kapcsolatos speciális szabályozás miatt indokolt külső szolgáltató igénybevételével működtetni a töltőállomást. Az önkormányzat felvette a kapcsolatot az ELMŰ-ÉMASZ Solutions Kft.-vel amely rendelkezik az üzemeltetéshez szükséges engedélyekkel és megfelelő működtetési ismeretekkel. A szolgáltató üzemelteti tehát a töltőállomást. Az informatikai integrációt követően a szolgáltatás térítés ellenében, 99 Ft/kWh áron vehető igénybe a lakosság és a környező településeken élők örömére.

Tóth Balázs polgármester ezzel kapcsolatban elmondta: 2021-ben egyre nő az igény e korszerű szolgáltatás iránt, s ez itt is érzékelhető. Az elektromos autók terjedésével nélkülözhetetlenné válik a kapcsolódó infrastruktúra biztosítása – Nyékládháza városa semmiképpen sem akart kimaradni az ehhez kapcsolódó fejlesztésekből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában