Szponzorált tartalom

2021.02.19. 08:02

Aranyos-völgy aranya

Gombos Zsolt az aranyos-völgyi kirándulók és a helyi lakosok számára nyitott egy olyan büfét, ami kiegészül egy minimarkettel is.

 

Ezt az ötletét Zsolt a Segítünk Indítani! – GINOP 5.1.9-17 „Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása”című program keretein belül tudta megvalósítani. Miután a programról a rádióban hallott, feltámadt benne a vágy, hogy megvalósítsa a régen tervezett kereskedelmi egységet. A férfi számára a legnagyobb motivációt a 4,5 millió forintos vissza nem térítendő állami támogatás jelentette, amelyet minden olyan jelentkező megkap, aki sikeresen végigviszi a programot. – „10 évvel ezelőtt már volt vállalkozásom , és utána is vezettem , irányítottam a feleségem nevén futó családi vállalkozás üzleteit.

Jelenleg is én menedzselem a webshopunkat, (http://bakelit-vinylshop.hu/) és mára sikerült összekapcsolnunk a két vállalkozást olyan formában, hogy a shop bemutatótermét az én vállalkozásom telephelyén alakítottuk ki, illetve a büférészben is több minden utal a bakelit jelenlétére, ami a dekorációt és akár a zenehallgatást illeti. Ezek mellett rendelkezem a megfelelő kereskedelmi üzletvezető-közgazdász végzettséggel, így valamivel könnyebben mertem belevágni a programba.

Az motivált a pályázattal kapcsolatban, hogy a támogatási összegből tudom fedezni a beindításhoz szükséges költségek egy részét, majd 1 évig az időszaki kifizetések egy negatívabb környezetben is fedezetet biztosítanak, az esetleges nehézségek áthidalására.”

„Pozitívum a többlépcsős rosta” – emeli ki Zsolt a program előnyeit felsorakoztatva. A Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány ugyanis különösen ügyel arra, hogy mind az anyagi, mind a technikai segítséget csak azok a jelentkezők kaphassák meg, akik tényleg elszántak, és egy piacképes ötlettel és hozzá kapcsolódó üzletitervvel állnak elő.

Zsolt kereskedelmi egysége két részből áll. Az Abaújkér mellett, Aranyoson található üzlet ugyanis rendelkezik egy büfével, amiben minden olyan termék megtalálható, amely az arra járó kirándulók és a településen átutazók számára kedvező lehet: palackozott és kimért üdítőitalok, szeszesitalok, kávé, jégkrém, édességek, csipszek. Az üzlet másik része pedig kisboltként üzemel, amiben a helyi lakók és a helyi panziók vendégei szoktak megfordulni. Itt az alapvető élelmiszerektől kezdve a zöldségtermékeken át, egészen a vegyiárukig minden megtalálható és beszerezhető.

Az idei pandémiás időszak különös hatással van a vállalkozásra. Mivel a büfé melletti mini-market a rendeleteknek megfelelően üzemelhet, ezért szerencsére teljes bezárásra nem volt szükség. A vállalkozás fejlődését és az előre kigondolt fejlesztéseket azonban jócskán korlátozza a vírushelyzet. Zsolt azonban bízik abban, hogy hamarosan valóra tudja váltani további vágyait. A tavaszi-nyári szezonra ugyanis szeretne létrehozni a gyermekei segítségével egy grillteraszt, hogy a vendégeit még több finomsággal tudja kiszolgálni. Hosszútávú tervei között vendégházak felhúzása is szerepel, amivel a település turisztikai fejlődését is segítené.

Miután Zsolt lelkesen beszámolt nekünk vállalkozásáról és további terveiről, megkérdeztük, hogy mit üzenne a vállalkozni vágyó fiatalok számára. – „Elsősorban azt, hogy aki tényleg szeretne vállalkozóvá válni és megvalósítani az álmait, az bátran vágjon bele, és ha lesznek is nehézségek, ne adja fel, mert mindig lesznek segítőkész emberek, akár az MVA részéről, de csoporttársak személyében is. Akiket pedig csak a pénzszerzés motivál a pályázásra, azok nagy százalékban ki fognak peregni, mert szerencsére a képzési rendszer olyan korrekt, hogy ezeket a szándékokat ki tudja rostálni.” Így a kalandorok számára ez csak időpocsékolás lesz, míg a valóban működőképes vállalkozási ötletek hosszabb távon is stabil forrásokhoz juthatnak.

A támogatás részleteiről a www.segitunkinditani.hu oldalon lehet tájékozódni, ahol további információk kaphatóak a jelentkezési feltételekről és az eddig létrehozott vállalkozásokról is.

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában