Szponzorált tartalom

2020.11.24. 15:58

Mindenkire odafigyelnek

Belterületi utakat aszfaltozak, eszközöket szereztek be és a Faluház energetikai korszerűsítése is megtörtént.

– Februárban még megrendeztük a hagyományos farsangi bálunkat, de a falunapunk sajnos a járvány miatt elmaradt és több más programunk is – tudtuk meg Kisfalusi Imrétől, Viszló polgármesterétől. – A pandémia időszakában megelőzés céljából tisztítószereket és fertőtlenítő szereket osztottunk ki lakosaink között. Ezen felül falugondnoki szolgálat és házi segítségnyújtás működik községünkben, az időseket figyelemmel kísérjük, gondozásuk ezen keresztül folyamatos és a felírt gyógyszereiket rendszeresen kiváltjuk.

A település vezetője hozzátette: „Szerencsére több fejlesztésről is beszámolhatok. Sikeresen pályáztunk az önkormányzati fejlesztések pályázaton, melynek keretében az elmúlt ősz folyamán a belterületi útjaink kaptak új aszfalt réteget. A Magyar Falu program Eszközbeszerzési alprogramjában 5 000 000 millió forint támogatásban részesültünk, amelynek beszerzése megtörtént. A Faluház energetikai felújítása is befejeződött, amelyet az ősz folyamán Demeter Zoltán országgyűlési képviselő ünnepélyes keretek között át is adott.

A polgármestertől azt is megtudtuk, hogy a gyermekek iskolakezdési támogatást kapnak minden év augusztusában és minden újszülött gyermek szülője 50 000 forint támogatásban részesül. Az önkormányzat nőnap alkalmával virágot ad a településen lakó hölgyeknek, Mikulás napján a lakosokat egy-egy mikulással ajándékozzák meg, karácsony előtt pedig a családok szaloncukrot kapnak.

– Az idei évben pályázatot nyújtottunk be a közterületi játszótér kialakításához, ez a pályázat egyenlőre tartaléklistára került. Bízunk benne, hogy végül ez pozitív elbírálásban részesül. Szeretnénk a járási startmunkára pályázatot benyújtani és a pandémiát követően ismét közösségi programokat szeretnénk szervezni – zárta gondolatait Kisfalusi Imre.

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában