Hirdetés

2024.01.30. 11:56

Lépést kell tartani a lakosság igényeivel

A beköltöző családoknak és a vállalkozásoknak is vonzó Mályi.

PR cikk

Nem tudok olyan településrészt mondani, ahol ebben a ciklusban ne történt volna beruházás, vagy fejlesztés – emelte ki Viszokai István, Mályi polgármestere. 

– Remélem, egyszer összeérnek ezek a projektek és a végén egy egységes faluképet kapunk, az itt lakók és az idelátogatók örömére. A legbüszkébb arra vagyok, hogy még mindig lépést tudunk tartani a megnövekedett lakosság igényeivel és biztosítani tudjuk az alapellátást. 

Településünk vonzerejét bizonyítja, hogy nemcsak rengeteg család választotta végleges lakhelyéül községünket, hanem a régi és az új vállalkozások számára is vonzó Mályi. A lakosság és a vállalkozások közös teherviselése biztosítja számunkra a garanciát arra, hogy a jövőben is versenyképesek maradjunk. A település vezetője kiemelte, hogy kulturált, jó felszereltségű oktatási-nevelési intézményeikben kiváló pedagógusok segítik a gyermekek fejlődését. 

„Az éremnek két oldala van – tette hozzá: Az örömteli gyermeklétszám növekedése mellett bővítenünk kell az intézményeink befogadóképességét, biztosítanunk kell az étkeztetésüket. Ezek a feladatok folyamatos építkezésre kényszerítenek bennünket, nem kis fejtörést okozva.”

– Tavalyi évben 90 rendezvényt szervezett önkormányzatunk – folytatta a polgármester. – Ezek többségében a Rádió M Mályi Plázson és a könyvtárban valósultak meg, ahol minden korosztály megtalálhatta a számára megfelelő programot. 

Terveink szerint idén a már hagyománnyá vált rendezvényeinket szeretnénk megtartani és kiegészíteni több kulturális és sporteseménnyel is.

lampas-felvonulas-14-aj
 

Viszokai István előre is tekintett: – Rengeteg pályázatunk ebben az évben ér el a finisbe. A Mályi közigazgatási területéhez tartozó Pingyomon több utat fogunk leaszfaltozni, egy speciálisan külterületi utak építésére kiírt pályázatnak köszönhetően. Az üdülő övezetben a Vásárhelyi István út új aszfaltréteget kap, két oldalt 1-1 méter padka kiszélesítéssel. 

Régi vágyunk egy „Faluközpont” kialakítása, mely az idén a polgármesteri hivatal előtti füves területen fog megvalósulni, „Mályi a Tavak Kapuja” fantázia néven. Bízunk benne, hogy ez a park lesz – a tó mellett – Mályi egyik fővédjegye.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában