Hirdetés

2023.09.29. 14:37

Porszívótípusok – megmutatjuk, melyik ideális a számodra!

A takarítás sajnos vagy nem, de mindennapos tevékenység. Mondhatjuk, ha finomkodni szeretnénk, hogy „ajánlható” a gyakori ismétlés, de tapasztalatból mindenki pontosan tudja, hogy ajánlás ide, udvariaskodás oda, a rendszeresség a siker záloga. Márpedig, ha egy kötelező programról beszélünk, akkor érdemes azt úgy alakítani, hogy lehetőleg minél kevesebb időt és energiát követeljen.

PR cikk

Forrás: Freepik

Melyik porszívó modell a befutó?

A porszívó vásárlás első pillantásra túlságosan összetettnek, bonyolultnak tűnik. Nyilván nem sima egyszer egy, és nem is érdemes úgy kezelni. Azért főleg, mert egy olyan típusú, hosszú távú beruházásról van szó, ami komoly hatással van a mindennapokra. Ha a beszerzés elkapkodott, ha végül nem a megfelelő típus kerül a kosárba, meg persze a lakásba, az bizony kínszenvedések sorához vezethet. S végül úgyis az a záró momentum, hogy egy újabb vétel próbálja kiköszörülni a csorbát. Felesleges bejárni ezt az idő, energia- és pénzpazarló kört, ugyanis egy kis átgondolással teljesen kikerülhető.

De akkor nézzük is meg közelebbről, hogy melyek azok a szempontok, amik szűrőkként szolgálhatnak, ezzel támogatva a sikeres választást! Mind a padló típusa, mind a szennyeződések milyensége kulcsfontosságú. Például nem teljesíthet ugyanolyan jól egy azon modell egy kutyás, szőnyeges nappali rendrakásánál, és egy járólapos környezet tisztázásánál. Eleve az állatszőr specifikus szennyeződésnek számít, aminek a felszippantása komoly teljesítményt, valamint szűrőrendszert követel. Ezért, akik háziállatokkal élnek együtt, jó, ha olyan gépben gondolkodnak, ami speciálisan ennek a kihívásnak a megugrására tervezett.

A szőnyeg, a járólap, a műanyag padló akár egyetlen porszívóval is makulátlanná varázsolható, de a különböző fajtájú fejek cseréje elengedhetetlen a maradéktalan sikerhez. Ezen kívül például egy parkettázott helyiségben az is lényeges, hogy a kiszemelt eszköz kerekei úgy gördüljenek, hogy ne karcoljanak közben, mert az azonnal meglátszik, és a későbbiekben nem eltüntethető. Ezért ildomos ezeket a tényezőket alaposan körbejárni még akkor is, ha egy kicsit macerásnak tűnik.

Porzsákos vagy porzsák nélküli?

Örök dilemma. A helyzet az, hogy annak ellenére, hogy ez egy újra és újra felbukkanó téma, általános tanács mégsem adható, mert annak nincsen haszna. A kérdés az, hogy az egyéni felhasználással összefüggő igények melyik verziót teszik előnyösebbé? Van, aki képtelen víztartályos modellben gondolkodni, mert tart a víztől, ami egyébként alaptalan félelem, de mégis így van. Megint más egyszer kipróbálta, és onnantól fogva tudta, hogy ez az a szerelem, ami mindörökké tart. A porzsákos variánsokhoz is nagyon sokan ragaszkodnak. Akadnak olyan variációk, amik időközönként cserére szorulnak, de mosható alternatívák is elérhetőek. A lényeg, ami a siker borítékolója a személyre szabottság.

Vezetékes vagy vezeték nélküli?

Erre a kérdésre is hasonló válasz adható, mint amit fentebb levezettünk. Egy kis kiegészítés azért még ide kívánkozik: többnyire a vezeték nélküli modellek teljesítményben nem produkálnak annyit, mint a vezetékes modellek.

Emellett az emberek napjainkban kifejezetten szeretik a robotporszívót, mert kényelmes és időtakarékos segítséget nyújt a takarításban. A robot modell önállóan dolgozik, így a felhasználó más teendőire koncentrálhat, miközben a lakás vagy ház tisztán tartása automatikusan megtörténik. Emellett a modern technológia és okos funkciók is vonzóvá teszik ezt a készüléket a felhasználók számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában