Hirdetés

2023.03.25. 00:01

Asszonyok a békéért

Az Asszonyok a békéért karitatív akció élén a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Közgyűlés elnöke, Bánné dr. Gál Boglárka, valamint Szőnyi Kinga, a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége elnöke és a Kiss Kata zenekar névadó énekese áll.

A magyar kormány egyértelműen békepárti, ahogy a magyar lakosság döntő többsége is. Az asszonyok, nők szempontjából pedig hatványozottan fontos a béke mihamarabbi elérése.

– A háború megannyi család és kisgyermek mindennapjait teszi elképzelhetetlenül nehézzé, így a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Közgyűlés elnökeként, ám főleg családanyaként, összefogva a Magyar Asszonyok Érdekszövetségével és a Kiss Kata zenekar névadó énekesével újabb akciót szervezünk a háború sújtotta területeken élők megsegítéséért. – mondta az adománygyűjtés részleteiről a vármegyei közgyűlés elnöke.

Egy szélesebb összefogás elérésével az újabb segítségnyújtási akció célja a Kárpátalján lévő oktatási intézményekben tanuló magyar és ukrán gyermekek jelenlegi iskolai körülményeinek javítása, az ehhez szükséges eszközök beszerzésének támogatása. – Azt szeretnénk, ha kezdeményezésünkhöz minél többen tudnának csatlakozni, a pénz vagy eszközadomány mellett elvi kiállással, mert jelenleg az elvi támogatás is nagy reményt ad az arra rászorulóknak. Ez közös missziónk, az Asszonyok a békéért második pillére – tette hozzá Bánné dr. Gál Boglárka.

 

Az újonnan megalakult misszió első pillére pedig az adománygyűjtés, melynek koordinálását a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége vállalta. – Az Asszonyszövetség az OTP Banknál vezetett 11704007-22040932 számú elkülönített számlájára várja az adományokat. Az Asszonyok a békéért misszió életre hívói családanyaként, családos emberként szólnak azokhoz, akik csatlakozni tudnak ehhez az újabb segítségnyújtási akcióhoz, amely célját tekintve az egyik legnemesebb, ugyanis azokat a körülményeket szeretnék az adományokból megteremteni, amelyek megközelítik a normális iskolai élet feltételeit. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy legalább a gyerekeknél, az általános iskolai tanulóknál tudjuk csökkenteni a háború okozta mindennapos szorongást azzal, hogy hozzájárulunk a magyar és ukrán gyermekek oktatási körülményeinek javításához – világított rá az adománygyűjtés fontosságára Szőnyi Kinga, aki az elvi célokról szólva elmondta: – Az egy éve tartó háború nagyok sok áldozatot követelt és óriási károkat okozott már eddig is. Ezért útjára indítottuk az Asszonyok a békéért Facebook oldalt, ahová a béke iránt elkötelezett emberek csatlakozását várjuk a Kárpát-medence mellett szerte Európából.

Kiss Kata énekesnő Zenekarával 100 állomásos kárpátaljai turnén vett részt, ennek során számos határon túli barátságot kötöttek. Ezek adták az alapját humanitárius látogatásaiknak is, melyek során nehéz emberi sorsokkal találkoztak. – Az ott élők megosztották velünk tapasztalataikat és mindennapi nehézségeiket, amiket a háború okoz számukra. Mindezek tükrében, a közös összefogás reményében megkerestem elképzelésemmel Bánné dr. Gál Boglárka és Szőnyi Kinga elnököket, akik nagy elkötelezettséggel vágtak bele az együttműködésbe. A közös munkából született meg az Asszonyok a békéért mozgalom, amely nem áll meg csupán egy adománygyűjtő akciónál, a háború egésze során segíteni kívánjuk a Kárpátalján élőket, közös kapcsolódásokat, egyfajta segítséghálót létrehozva. Ehhez a misszióhoz kérjük az adományokat, valamint a feleségek, nők, családanyák közös kiállását, csatlakozását. Minél többen vagyunk, annál inkább példát tudunk mutatni a világnak – mondta Kiss Kata.

Adományával segítse az „Asszonyok a békéért” kezdeményezést céljaik megvalósításában! Az elkülönített számlaszám: 11704007-22040932

Csatlakozzon a kezdeményezéshez az Asszonyok a békéért Facebook oldalon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában