Hirdetés

2023.03.21. 10:15

1 perc ME: Márciusi ifjak - Ügyesség és kreativitás - Frissítő látogatás

A Miskolci Egyetem egyperces hírösszefoglalója a múlt héten történt fontosabb eseményekről.

PR-cikk

Márciusi ifjak. Rendhagyó módon idézte az 1848/49-es forradalom és szabadságharc időszakát a Miskolci Egyetem. A hallgatók a nemzeti ünnep tiszteletére és Petőfi születésének 200. évfordulója alkalmából villámcsődületben a költő leghíresebb sorait mondták el 200 szóban. Az egyik legtöbb idegen nyelvre lefordított ’Szabadság, szerelem’ című Petőfi verset magyar és külföldi hallgatók szavalták el 10 nyelven.

 

Ügyesség és kreativitás. Tizedik alkalommal rendezték meg a Kolimpiát, a Miskolci Egyetem kollégiumainak egymás közötti vidám versenyét. A csapatok ügyességi és kreativitást igénylő feladatokban vetélkedtek. Az első helyezett immár harmadik éve zsinórban az E/2-es kollégium csapata lett.

 

Frissítő látogatás. A tavalyi nagy sikerrel való tekintettel a Miskolci Egyetem újra támogatja a Magyar Máltai Szeretetszolgálat integrációs programját. A háború elől Magyarországra menekült ukrán családokat zsonglőrködés, vidám társasjátékok és kézműveskedés várta a campuson.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában