Hirdetés

2023.02.26. 00:00

Elképesztő programgazdagság a Kocsonyafesztiválon!

A kocsonyafesztivál természetesen nem csak koncertekből és gazdag étel- és italkínálatból áll, a három napos hétvégét ugyanis kulturális és szórakoztató programok teszik majd igazán teljessé.

Utcai és színpadi produkciók

Március 3-án, pénteken 14 órától indul a Villanyrendőrtől a már tradíciónak számító parádés felvonulás, ahol együtt menetelhetünk a népzenészek, fúvósók, gólyalábasok, lovagok, vásári mulattatók és békák seregével.

Szombat és vasárnap délelőtt az Erzsébet téren interaktív mesejátékok, gólyalábas produkciók, népzenei előadások, népi ügyességi játékok és fotószínház várja a családok legkisebb tagjait a gyermekek mesés-zenés forgatagában. A vásárban pedig a jó hangulatról többek között gólyalábasok, népzenei együttesek, zsonglőrök, vásári alakoskodók, bűvészek, tűzzsonglőrök, fúvószenekarok, dalárdák gondoskodnak.

Szinva terasz - a Kocsonyafesztivál szíve!

Ahogy a szervezők fogalmaztak: közösségi és játéktér, kicsiknek és nagyoknak, az összetartozás jegyében, amelynek 2023-ban Miskolc, Petőfi, és a Szabadság a központi témája.

A Szinva teraszon folyamatos játékos feladatok, kvízjátékok, Petőfi hasonmás verseny, tombolák, nyereményjátékok, békaszórások várják minden nap a fesztiválozókat. De lesz jégfaragás szombaton este hat órától, valamint arcfestés, karikatúra készítés, békahajtogatás, interaktív és ismeretterjesztő programok a miskolci és környékbeli civil szervezetek közreműködésével. 2023-ban több, mint 20 civil szervezetnek biztosít a fesztivál megjelenést a Szinva teraszon, elősegítve ezzel a helyi alapítványok, egyesületek kapcsolatépítését, erősítve a közösség, az összetartozás élményét.

Természetesen a kocsonya sem hiányozhat a fesztivál szívéből! Bíró Katalin jóvoltából összesen majd' 20 féle kocsonya várja a térre érkezőket - köztük elkülönített konyhában és eszközökkel készülő, igazi vegán kocsonyák, gyümölcskocsonyák, borkocsonya különlegességek is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában