Hirdetés

2022.01.26. 14:45

Okosórát vagy aktivitásmérőt érdemes választani?

Az Apple-től és a Samsungtól a Fitbitig és a Garminig – hordható eszközök széles választéka segít abban, hogy egészségesek és kiegyensúlyozottak legyünk, de vajon fitneszkövetőt vagy okosórát válasszunk?

Forrás: pixabay

Egy biztos, hogy mindkettő segítségével folyamatosan kapcsolatban maradhatunk, illetve nyomon követhetőek a napi tevékenységek. Azonban vannak különbségek a két eszköztípus között – ezért el kell döntenünk, hogy mely funkciók a legfontosabbak számunkra. Elmondható, hogy az aktivitásmérők jobban összpontosítanak az egészség- és aktivitásfigyelésre, kisebb méretű képernyőjük viszont nem annyira alkalmas az üzenetek olvasására és megválaszolására, mint az órák nagyobb kijelzője.

 

Melyik a legjobb okosóra?

 

Egyes okosórák azokat a trendeket követő embereket célozzák meg, akik amellett, hogy fittek szeretnének maradni, egy vonzó karórára is vágynak jó okosfunkciókkal és egy-egy fitneszopcióval. Vannak olyan termékek, amelyek elsősorban a fitneszrajongók számára készültek, hogy sporttevékenységüket követően szinte mindenről kapjanak tájékoztatást. Mindezek mellett beszélhetünk olyan készülékekről is, amelyek kifinomult egészségügyi lehetőségeket, fejlett intelligens funkciókat és részletes sportkövetéseket kínálnak. Az árat meghatározó tényezők elsősorban a design és a termék anyaga. Egyes órákon számos tervezési lehetőség áll rendelkezésre, például választható bőr- vagy fémszíjak, illetve a hírességek által reklámozott limitált kiadású változatok.

 

Akik egy költséghatékony okosórában gondolkodnak, azok számára ideális választás a Smartwatch Smart Wear GT88 PRO vízálló készülék, amelyet már 18 ezer forintért megvásárolhatunk a közkedvelt hazai webshopokban. A pulzusszámfigyelést és az alvás minőségének elemzését nagyon jól elvégzi, emellett sportolás közben szintén hasznos lehet. Meglepő módon maga a váz rozsdamentes acélból készült, ezen felül a gyártó a termék kialakítását tekintve sem okoz csalódást. Az óra többek között alkalmas hívás- és üzenetküldésre, illetve fogadásra, továbbá kompatibilis az okostelefonokkal. Vezérelhetjük például a telefon kameráját vagy a rajta lévő beépített zenelejátszót.

 

Az aktivitásmérők előnyei és hátrányai

 

Az alapvető termékek alacsony áron érhetők el, ez tehát jó választás, ha szigorúbb költségkerettel rendelkezünk. Rengeteg modell található a kényelem jegyében, így ezeket egész nap gond nélkül viselhetjük. Fejlett eszközök állnak rendelkezésre nagyon speciális sportokhoz és tevékenységekhez, de magasabb áron – ami miatt elgondolkodhatunk azon, hogy jobb lenne-e számunkra egy okosóra. Negatívumnak mondható, hogy a sporttevékenységek monitorozásán kívül más funkciók, mint például a telefon intelligens értesítései, a zenelejátszók és harmadik féltől származó alkalmazások használata már nem érhetőek el ezeken.

 

Miért vásároljunk okosórát?

 

Ha megnyerőnek találunk egy miniatűr „okostelefont” a csuklónkon, vagy ha különleges sportkövető funkciókat keresünk. Az okosórák legnagyobb erőssége, hogy kényelmesen és stílusosan összekapcsolják az okostelefonról érkező értesítéseket – például szöveges üzeneteket, hívásokat, e-maileket, útvonalterveket, naptári bejegyzéseket vagy közösségimédia-üzeneteket, illetve posztokat. Az okosóra – mivel nagyobb a kijelzője, mint egy fitneszkövetőnek – azt is lehetővé teszi, hogy mindössze egy rápillantással több részletet lássunk az edzésről, vagy más intelligens tájékoztatásokat kapjunk, anélkül hogy ki kellene vennünk a telefont a zsebünkből.

 

 

Bár az is igaz, hogy ezek a készülékek – főleg a márkásabbak (Wear OS órák vagy az Apple Watches) – jelentősen drágábbak, mindemellett rövid akkumulátor-élettartamúak, ezért rendszeresen, akár naponta fel kell őket tölteni, ugyanakkor minden egyéb szempontnak maradéktalanul megfelelnek.

 

Döntés előtt…

 

Bár egyre inkább elmosódik a határ az aktivitásmérő és az okosóra (és a divatra, valamint a sportra szánt óra) között, vásárlás előtt először érdemes eldönteni, hogy mire szeretnénk használni (egyéni szempontok) az időmérőt, ezután pedig alaposan megnézni a hatalmas kínálatot.

 (PR-cikk)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában