Ózd hírei

2018.06.07. 17:27

Kinyitott az ózdi strand

Ózd - A létesítmény június első hétvégéjétől egészen szeptember elejéig várja a látogatókat.

Ózd - A létesítmény június első hétvégéjétől egészen szeptember elejéig várja a látogatókat.

A szokásokhoz híven június első napján nyitotta meg a kapuit az Ózdi Strandfürdő. A vendégek fogadását azonban hosszú munka előzte meg, hiszen számos területen felújításra szorult a létesítmény. Ezek közül a legnagyobb feladat a gépházban zajlott, az önkormányzattal közösen hosszú évek óta folyamatosan újítják fel az elavult berendezéseket. Veres Zoltán, a fenntartó Ózdi Sport- és Élményközpont vezetője ezzel kapcsolatban elmondta: a jövő esztendőre talán elérnek odáig, hogy műszaki szempontból teljes biztonsággal üzemelhetnek a gépészeti berendezések.

Egykoron modern volt

Az ózdi strand a nyolcvanas években az ország egyik legmodernebb létesítményének számított, az idő vasfoga azonban több területen is érezteti a hatását. Az elmúlt három évtizedben átfogó, mindenre kiterjedő rekonstrukció nem zajlott a fürdő területén, – kimondottan anyagi okok miatt – mindig a legszükségesebb feladatokat végezték el. Idén a gépészeti fejlesztés mellett a medencék festése, néhol burkolás és az ilyenkor szokásos területrendezés sem maradt el.

Az Ózdi Strandfürdő első hétvégéjén egy látványos Tunning Show szórakoztatta a látogatókat, de a nyár folyamán több programot is szerveznek.

Legközelebb június 23-án és 24-én egy utánpótlás strandkézilabda-tornának ad majd helyszínt a létesítmény.

ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!