Ózd hírei

2013.01.11. 09:47

A MAGYAR KULTÚRA NAPJA programjai az "Olvasóban"

2013. január 22 - e, A Magyar Kultúra Napja. E jeles dátum alkalmából az Ózdi Művelődési Intézmények "Olvasó" több napos programsorozattal, a kultúrához és kikapcsolódáshoz szorosan kötődő, színes palettát felvonultató rendezvényekkel várja az érdeklődőket.

2013. január 22 - e, A Magyar Kultúra Napja. E jeles dátum alkalmából az Ózdi Művelődési Intézmények "Olvasó" több napos programsorozattal, a kultúrához és kikapcsolódáshoz szorosan kötődő, színes palettát felvonultató rendezvényekkel várja az érdeklődőket.Az első napon (január 22.), délután 16 órai kezdettel nyílik "A Himnusz kultuszának nyomában..." címet viselő kiállítás, amely a nemzeti Himnuszunkkal összefüggésbe hozható tárgyi emlékek gyűjteményét igyekszik bemutatni a közönségnek.

Szintén ezen a napon kerül sor az Ózdi Művelődési Intézmények által alapított "A Művelődésért" Kitüntető díj átadására két kategóriában, amelynek jelentőségét növeli, hogy maga a képzőművészeti alkotás is egy ózdi alkotó munkáját dicséri. A napot Ady - Színházi Est zárja, "Csodálatos, képes rettenetek" címmel.

2013. január 23-án, különösen a fiatalok, általános és középiskolások figyelmét célozzák meg a szervezők. Több, egymást követő időpontban kerül sor az "Egy gyűjtemény tükrében" beszélgetésre, ahol Dr. Nagy Ádám (numizmatikus, gyűjtő) ad betekintést a Himnusz történetébe.

Január 24-én nyit az ÓMI - KÉPTÁR folyosótárlat, amely a felhívásra jelentkező ózdi alkotók legjobb munkáit tárja a nagyközönség elé, majd a néptánc kerül középpontba. Egy kellemes, táncos bemutatóval egybekötött beszélgetésre invitálják az embereket a Városi Művelődési Központ Színháztermébe.

Végül, január 25-én (pénteken) egy klasszikus művet bemutató színházi előadás zárja a rendezvények sorát. Este 19 órai kezdettel nézheti meg a közönség Jókai Mór: Az arany ember című, híres regényét a Magyar Oázis Szín-Társulat előadásában.

Címkék#Ozd hirei

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!