Ózd hírei

2012.11.28. 11:11

ÓFC - A jogi bizottság dönthet

Ózd - Továbbra sincs végleges határozat a labdarúgó NB III-ban elhalasztott Ózdi FC - MTK tartalék mérkőzés ügyében.

Ózd - Továbbra sincs végleges határozat a labdarúgó NB III-ban elhalasztott Ózdi FC - MTK tartalék mérkőzés ügyében.A csapatok lassan három hete befejezték az őszi idényt az NB III-as labdarúgó-bajnokságban, de féléves eredményt mégsem lehet hirdetni. A Mátra-csoport 12. fordulójában elmaradt Ózdi FC - MTK mérkőzés ügyében ugyanis továbbra sincs döntés. A faramuci történet lényege, hogy a fővárosiak első körben szerették volna egy nappal elhalasztani a mérkőzést, mert a nagy MTK éppen ekkor játszott örökrangadót a Ferencvárossal, a fiatalok pedig - az egykori Fradi játékos Pölöskei Gáborral, az MTK NB III-as csapatának jelenlegi vezetőedzőjével együtt - ezt a találkozót szerették volna a helyszínen megtekinteni. Ebbe az ózdiak több okból sem tudtak beleegyezni, így a fővárosiak más kifogást kerestek.

Válogatott érvek

Éppen ekkor érkezett meg hozzájuk négy utánpótlás válogatott játékosuk hivatalos meghívója az U19-es EB selejtező mérkőzéseken résztvevő nemzeti csapatba, ezért a kék-fehérek ismét a versenybizottsághoz fordultak, hogy most már emiatt járuljanak hozzá a halasztáshoz. A versenykiírás azonban egyértelműen szabályozza ezt a kérdést: felnőtt bajnoki mérkőzés esetében nem lehet az utánpótlás válogatottban való szereplés miatt mérkőzést halasztani. Ettől függetlenül a Mátra-versenybizottság engedélyt adott az MTK-nak, akik így nem utaztak el az összecsapásra.

Valószínű, hogy idén már nem játsszák le az összecsapást, hiszen a labdarúgók az őszi idény végeztével a téli szabadságukat töltik. Vélhetően tavaszra a keretekben is lesz változás, ezért valószínűtlennek tűnik az összecsapás bepótlása. Ráadásul az Ózdi FC az MLSZ-hez fordult, hogy vizsgálják ki a versenykiírásban foglaltakkal teljesen ellenkező döntést.

- A Magyar Labdarúgó Szövetség Jogi Bizottsága tárgyalja az ügyet, azt ígérték, hogy értesítenek minket, ha döntés születik a kérdésben - mondta el kérdésünkre Gyetvai Péter, a Mátra-csoport versenybizottságának a titkára. - A válogatott kötelezettségek miatt mi valóban engedélyt adtunk az MTK-nak, hogy ne utazzon el az ózdi bajnokira, erről írásban értesítettük mindkét klubot. Az ózdiak azonban továbbmentek, a szövetséget kérték, hogy vizsgálják ki az esetet. Döntés még nincs, ha lesz, akkor azonnal értesítjük az érintett feleket.

Nehézkes lesz

Kerekes Edvin, az Ózdi FC technikai vezetője hozzátette: a versenybizottság először határozatban - egyébként a szabályoknak megfelelően - elutasította az MTK kérését, majd egy nappal később úgynevezett "rendkívüli kényszerkörülményre" hivatkozva mégis megkapta az MTK a halasztást. A rendkívüli kényszerkörülmény miatti mérkőzéshalasztás azonban egyértelműen szabályozva van a Versenyszabályzatban, ami ebben az esetben egyáltalán nem állt fenn. A válogatottban való szereplést és az MTK NB I-es mérkőzésével való ütközést legalább egy hónappal az ózdi bajnoki előtt tudnia kellett a fővárosiaknak, mégis csak az utolsó pillanatban szerettek volna időpont-módosítást kérni. Ezt sérelmezte az Ózdi FC, ezért fordultak azonnal a Mátra-csoport Versenybizottságához, ahonnan továbbkerült az ügy, egészen az MLSZ jogi osztályához. Ha végül mégis elrendelik az újrajátszást, idén ez már rendkívül nehézkes lesz. Az ózdi futballisták ugyanis kiesetek a bajnoki ritmusból, az ősz véget ért, az edzések is több mint két hete befejeződtek.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!