Ózd hírei

2012.09.06. 11:23

Jó munkát végeztek a diákok

Ózd - Ismét eredményesen zárult a Diákok a Közbiztonságért elnevezésű strandrendőr akció.

Ózd - Ismét eredményesen zárult a Diákok a Közbiztonságért elnevezésű strandrendőr akció.Ebben az esztendőben is sikeres volt a Diákok a Közbiztonságért elnevezésű akció Ózdon. A nyári hónapokban tizenéves diákok teljesítettek szolgálatot a helyi strandon, akik igyekeztek vigyázni a fürdőzők szabadon hagyott értékeire. Folyamatosan járőröztek, szórólapot osztottak, és nézték azokat is, akik esetleg belépő nélkül tartózkodtak a létesítmény területén.

- Nagyon pozitív statisztikai adatokkal rendelkezünk az akcióval kapcsolatban – erősítette meg dr. Molnár Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője. – A strand területén csupán egyetlen bűncselekmény történt a nyári hónapokban, ami a fiataloknak is nagymértékben köszönhető.

Molnár Tamás hozzátette: az akcióban 24 putnoki és ózdi diák vett részt, a nyári időszakban több, mint 500 óra szolgálatot teljesítettek. A hivatalvezető szerint csak köszönettel tartoznak a fiataloknak, hiszen a nyári szünidejüket áldozták föl a jó cél érdekében.

Csobbantak is

- Nagyon jól éreztük magunkat a strandon, és úgy vettük észre, hogy a fürdőzők is jó szívvel fogadtak minket – ezt már Molnár Zita strandrendőr mondta az akciót lezáró rendezvényen. – Elég sokat voltam beosztva, de minden nap jól telt, és két járőrözés között még egy csobbanásra is volt lehetőség.

A fiatalok között voltak olyanok, akik a rendőri pályára készülnek, nekik a nyári gyakorlat ebből a szempontból is hasznos volt. A legtöbb időt szolgálatban töltő diákokat tárgyjutalomban részesítették, és az eseményen az is elhangzott, hogy szeretnék folytatni ezt a sorozatot.

- Mindenki számára előnyös a Diákok a Közbiztonságért akció – tette hozzá Bíró Ferenc, az Ózdi Vízmű Kft. ügyvezetője. – Nekünk az a legfontosabb, hogy a hozzánk érkező vendég nyugodtan pihenhessen, ezt pedig a strandrendőrök komolyan elősegíthetik. Elégedettek vagyunk a munkájukkal, és bízunk benne, hogy jövőre is találkozhatunk velük.

Ózdon egyébként idén szeptember 7-én, nyit ki utoljára a strand, vasárnap pedig a II. Triatlon verseny központja lesz a létesítmény. Bíró Ferenc szerint vegyes idényt zártak: a kánikulai hetekben szinte telt házzal üzemeltek, de akadtak olyan napok is, amikor csak egy-két fürdőző látogatott el hozzájuk.

- ME -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!