Ózd hírei

2012.05.24. 09:53

Ózdi Napok és Jazzparádé

Ózd - Programokkal, eseményekkel teli napok várnak május végén az ózdiakra.

Ózd - Programokkal, eseményekkel teli napok várnak május végén az ózdiakra.A 3. Jazzparádé köré épül a XIV. Ózdi Napok Rendezvénysorozata. Pénteken még a komolyabb eseményeket tartják meg az észak-borsodi városban, szombaton és vasárnap viszont a könnyedebb programok várnak a lakosságra. Május 25-én 15 órától, a hagyományokat folytatva, az ünnepi képviselő-testületi üléssel kezdődik a hétvége. Itt Ózd Város Közszolgálatáért kitüntető díjakat is átadnak. Ezután egy órával az Olvasó földszintjén felavatják a Mizerák István termet. Az Ózdi Vasas korábbi fotóriporterének alkotásaiból ezzel egy időben egy időszakos kiállítás is nyílik.

Parkoló, Rom-színpad

Szombaton az Ózdi Vigasságokat az Olvasó parkolójában tartják meg délután kettő és öt óra között. A programban helyi csoportok fellépései szerepelnek. Többek között az Ózdi Gyöngyvirág Néptánc Egyesület, az Erica C. Dance School táncosai lépnek föl, valamint bemutatkoznak a város óvodái, általános és középiskolái is. Ezután a régi törzsgyár területén található Rombauer Színpadon folytatódnak az események, méghozzá a 3. Jazzparádé koncertjeivel. Jazzmuzsikát egyébként már pénteken is hallgathatnak az ózdiak, hiszen a város több pontján is utcazenészekre lehet majd bukkanni. Szombaton igazi sztárparádé várható az egykori kohászvárosban: Kontor Tamás, Falusi Mariann és Bebe is fellép majd, méghozzá mindenki számára fogyasztható, populáris jazz-zenével.

Gyereknap

Vasárnap délelőtt 10 és délután 1 óra között ugyancsak az Olvasó parkolójába várják a fiatalabb korosztályt. A Városi Gyereknapon Pisti bohóc műsora és a Dongó Együttes koncertje mellett rengeteg érdekesség vár a gyerekekre. A teljesség igénye nélkül lesz játszóház, origami, gipszfestés, arcfestés, csoki vagy zizi evő bajnokság, de lehet karaokézni, csocsózni és ping-pongozni is.

A 3. Ózdi Jazzparádé programja

Május 25. (péntek):

Napközben utcazenészek a város több pontján

Freemen Jazzband koncert, Hotel Ózd Terasz, 19.00

Magic Cats rockabilly-dili, Monster Beach, Miller Cafe, 22.00

Május 26. (szombat):

Rombauer Színpad, 17.00-22.00

A fellépő zenekarok: Hot Jazz Band, Jazz 7, Lucky Boys Dixieland Band, Ed Philips and the Memphis Patrol, Brian Setzer Tribute Orchestra & Kontor Tamás, Falusi Mariann, Bebe, Susan Blake.

-ME-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!