Ózd hírei

2012.03.20. 09:57

Egymilliós az Ózdi Vízmű Kft. kára

Ózd-Bánszállás - Eddig ismeretlen elkövetők jelentős kárt okoztak az Ózdi Vízmű Kft.-nek.

Ózd-Bánszállás - Eddig ismeretlen elkövetők jelentős kárt okoztak az Ózdi Vízmű Kft.-nek.A város peremkerületi részén, Bánszállás telepen ugyanis szétverték a szerelvények döntő többségét.

De, nem csak a szerelvények, hanem a kihelyezett tűzcsapok is áldozatul estek a pusztításnak, így a tűzoltók jelenleg komoly tűzesetnél nem tudnák elvégezni a szükséges oltási feladatokat. A Vízmű Kft. dolgozói egy lakossági bejelentés után vonultak ki a helyszínre. Azt látták, hogy teljesen szétverték a szerelvényaknákat, összetörték a vasbeton fedlapokat és teljes tűzcsapszerelvényeket loptak el. Az elvégzett kárfelmérés szerint aknánként 200 ezer forintos kárt okoztak a rongálók. Bíró Ferenc, az Ózdi Vízmű Kft. ügyvezetője elmondta: ismeretlen elkövetővel szemben tettek feljelentést az Ózdi Rendőrkapitányságon. A vízellátásban egyébként nem volt fönnakadás a telepen, a tűzivíz szolgáltatás azonban szünetel. Ezt a helyi tűzoltóságra is jelezni fogja a társaság, mert egy nagyobb tűz esetén csak a fecskendővel szállított vizet tudják használni. Bíró Ferenc hozzátette: a tolvajok valamilyen szinten értettek a rendszerhez, mert mielőtt ellopták, elzárták a csapatokat, így vízelfolyás nem volt.

Fatolvajok, gázcsonk

Bánszálláson ezzel egy időben falopás miatt két helyi lakost vettek őrizetbe, a TIGÁZ dolgozói pedig a lakhatatlanná tett ingatlanok elől távolították el a robbanásveszélyes gázcsonkokat.

– ME - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!