Veszélyek korszaka

2024.04.30. 12:15

Menczer Tamás: a NATO óriási lépésekkel megy a háború felé (videó)

A NATO-főtitkár kiadta a parancsot: minden fegyvert Ukrajnának – mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója, képviselője az Országgyűlésben.

MW

Menczer Tamás, a Fidesz képviselője felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2024. április 30-án

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Menczer Tamás (Fidesz) felidézte, hogy tíz évvel ezelőtt kezdődött a veszélyek korszaka, amikor más vallású, kultúrájú emberek milliói indultak Európa felé, aztán megjelent a világjárvány, majd kitört a szomszédban, Ukrajnában a pusztító háború. Most azt látni, hogy a NATO óriási lépésekkel megy a háborúba; hétfőn Jens Stoltenberg NATO-főtitkár kiadta a parancsot: minden fegyvert Ukrajnának – mondta kedden napirend előtt az Országgyűlésben.

Ráadásul a lengyel és a francia elnök elkezdett atomfegyverekről beszélni – figyelmeztetett, hozzáfűzve: amit a szomszédban látni, az nemcsak háborús, hanem világháborús, atomháborús készülődés. Mindehhez „megkaptuk a nyakunkba” a háborúpárti „dollárbaloldalt” és a háborúpárti Brüsszelt is – fogalmazott.

Felidézte azt is, hogy Magyarország húsz évvel ezelőtt csatlakozott az Európai Unióhoz. Jelezte azonban: az akkori megállapodás arról szólt, hogy a tagállamok egymás tiszteletére alapozva építik Európa békéjét és jólétét, ehhez képest Brüsszelben a magyarokat nem tisztelik, támogatják viszont a háborút és a migrációt.

Zsigmond Barna Pál, az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának államtitkára emlékeztetett arra, hogy az uniós csatlakozást megelőző népszavazáson a magyarok 83 százaléka nyilvánította ki támogatását. Húsz évvel csatlakozásunk után sem az a kérdés, hogy Európa része kívánunk-e maradni, hanem az, hogy Európa önmaga akar-e maradni – hangsúlyozta.

Hozzátette: olyan Európát akarunk, amely nem megy felelőtlenül háborúba, nem enged be milliószám bevándorlókat és hisz a nemzetállamok erejében.

Európában komoly változásra van szükség – állapította meg, hangsúlyozva: június 9-én le kell váltani a háborúpárti és korrupt brüsszeli bürokratákat, és le kell váltani a háborúpárti „dollárbaloldalt” is.

Menczer Tamás: Brüsszelben változás kell

„Amerikában és Kínában röhögnek rajtunk…” – írta a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója a Facebook-oldalára kedden feltöltött videóhoz. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában