Konferencia

2024.04.23. 23:05

Kövér László: Európa legégetőbb problémáit tükrözik a magyar uniós elnökség keretében szervezett konferenciák

Európa legégetőbb problémáit tükrözik az Európai Unió Tanácsának soros elnökeként szervezett magyar parlamentközi konferenciák az idei év második felében - mondta a magyar Országgyűlés elnöke, aki az európai uniós tagországok parlamenti elnöki konferenciájának zárónapján ismertette az elképzeléseket kedden a spanyolországi Palmában (Mallorca).

MW

Milos Vystrcil, a cseh szenátus elnöke, Markéta Pekarová Adamová, a cseh képviselőház elnöke, Francina Armengol, a spanyol parlament alsóházának (kongresszus) elnöke, Kövér László, a magyar Országgyűlés elnöke és Othmar Karas, az Európai Parlament első alelnöke (b-j) az uniós tagországok parlamenti elnökeinek konferenciáján, Palmában 2024. április 23-án

Forrás: MTI/EPA/EFE

Fotó: Cati Cladera

"Különös félév előtt állunk, hiszen a magyar elnökségnek a június elején megválasztásra kerülő új uniós parlamenttel kell majd együttműködnie a magyar szervezésű parlamentközi események során" - fogalmazott Kövér László. 

Mint mondta,

 a konferenciák témái tükrözni fogják Európa legégetőbb problémáit, így kiemelten szóba kerül a bővítés, az Európa biztonságát veszélyeztető kihívások, az európai demográfiai folyamatok, az unió gazdaságpolitikai kormányzása, és az illegális migráció elleni küzdelem, illetve a strukturális alapok jövője. 

Az események közül ötnek a magyar Országház ad otthont, ezen kívül az Europol ellenőrzéséről szóló konferenciát az Európai Parlamenttel társszervezésben, Brüsszelben rendezik meg. 

"A kötelező események mellett egy további, a kontinensünk népei szempontjából fontos parlamentközi eseményt szervezünk az Országházban december elején Kulturális örökség és nemzeti közösségek identitása címmel"

 - tette hozzá. 

A második félévi elnökségéből adódóan Magyarország lesz a házigazdája jövő májusban az európai uniós tagországok parlamenti elnöki konferenciájának, valamint az azt előkészítő főtitkári találkozónak is februárban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában