Közös értékrend?

2024.04.12. 06:53

Beépített ügynök lehetett a Kádár-rezsimben Magyar Péter új párttársa

A Tisztelet és Szabadság (TISZA) Pártról és annak alapítóiról egyre kínosabb információk derülnek ki - írja a Magyar Nemzet.

MW

Magyar Péter jogász beszédet mond a Budapest belvárosába meghirdetett gyűlésén a Vértanúk terén 2024. március 26-án

Forrás: MTI

Fotó: Lakatos Péter

Az április hatodikai Kossuth téri tüntetésen még elmaradt a sokak által várt bejelentés arról, hogy melyik párt színeiben indul a június 9-i európai parlamenti választáson, de aznap a 24.hu kérdésére válaszolva Magyar így fogalmazta meg az elképzeléseit leendő partnereiről: „Kis pártot szerettem volna, akinek nincsen tevőleges, tényleges, vagy egyébként vállalhatatlan múltja. És a benne lévő szereplők is a mi értékrendünkkel, … meg egyébként az értékrendje is a mienkhez hasonlít.”

Nézzük tehát, hogy kik alkotják a Tisza Párt vezetését és milyen értékrend rajzolódik ki az alapítók múltbeli tevékenysége nyomán - írja a lap. Előtte azonban érdemes felidézni, hogy Magyar Péter egy úgynevezett kamupártba vásárolhatta be magát. A Tisza Pártot 2021-ben gründoló két férfi – Deák Boldizsár és Szabó Attila – kezdeti ígérgetése ellenére ugyanis alakulatuk egyetlen képviselő-jelöltet sem állított a 2022-es országgyűlési választásokon.

Magyar Péter szövetségesei közül Deák Boldizsár az igazán ismert szereplő helyi szinten Egerben, méghozzá rendkívül rossz híre van. A Tisza Párt alapítójáról kiderült, hogy vállalkozói múltját kétes ügyletek szegélyezték, a régióból származó információk szerint a férfi sokáig a kaszinóbizniszben utazott, és a legkiszolgáltatottabbakat kifosztó automata játékgépek 2012-es betiltása után orrolt meg a kormánypárokra.

De talán a kétes kaszinóbizniszeknél is kínosabb lehet Magyar Péter számára az újdonsült pártja alelnökének rendszerváltás előtti, pártállami múltja. Egerben és környékén ugyanis közszájon forog, hogy 

Deák Boldizsár a Kádár-rezsimben az állambiztonsági szervek beépített ügynöke volt és jelentéseket is készített „Sólyom” fedőnéven. 

A cikk folytatása a részletekkel ITT olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában