Felsőoktatási tájékoztató

2024.02.09. 18:50

Világszínvonalú a magyar állatorvosképzés – mutatjuk, kiknek ajánlják ezt a hivatást (videó)

Felsőoktatási felvételi és továbbtanulási tájékoztató sorozatot indított az Origo hírportál, amelyben az Állatorvostudományi Egyetem rektorát, Sótonyi Pétert arról kérdezték, kiknek ajánlja az állatorvosi hivatást, illetve mivel foglalkozik egy állatorvos. A videóból nem mellesleg azt is megtudhatjuk, mekkora jövedelemre számíthat az, aki ilyen diplomát szerez.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Az Állatorvostudományi Egyetem Európa egyik legrégebbi állatorvosképző intézménye. A képzés célja, hogy olyan állatorvosokat képezzenek, akik az állatorvosi hivatás bármely területén megállják a helyüket.

A hazai állatorvosképzés egyedülálló módon a magyar mellett angol és német nyelven folyik, a világ közel ötven országából érkeznek diákok,

akik komoly és felelősségteljes missziót töltenek be: az itt elsajátított tudásuk alapján fogják megítélni az intézményben folyó oktatás színvonalát. Hazatérve munkájukkal nagyköveteik lesznek a nagyvilágban – olvasható az Origónak a magyar állatorvosképzés patinás múltját és világszínvonalú jelenét bemutató cikkében.

Az Állatorvostudományi Egyetem rektorával készült pár perces beszélgetést itt tudja megtekinteni:

A Origo felsőoktatási sorozatának a portál Tudomány rovata ad helyet. Az eddig megjelent további cikkeket és videókat itt tudja megtekinteni a turisztikai, a gazdaságinformatikai, a gépészmérnöki és a programtervező informatikusi az óvodapedagógusi és a nemzetközi gazdálkodási képzésről.

Felsőoktatási felvételi 2024

A felvételizőknek február 15-ig kell dönteniük arról, hogy melyik felsőoktatási intézményben, milyen szakon szeretnének továbbtanulni. A decemberben megjelent online felvételi tájékoztató január végéig frissülhet, így a képzési kínálat több szakkal egészülhet ki. A jelentkezéshez és a pontszámításhoz szükséges dokumentumokat az E-felvételi rendszerébe kell feltölteni, a jelentkezési határidőt követően a hiánypótlásra, a jelentkezési helyek sorrendjének egyszeri módosítására vagy a jelentkezés visszavonására július 10-ig lesz lehetőség. Minden felvételizőnek rendelkeznie kell ügyfélkapus hozzáféréssel, ugyanis ezen keresztül lehet jelentkezni és hitelesíteni a jelentkezést. Az eljárás során összesen hat szakot lehet megjelölni, ebből hármat ingyenesen. Ugyanazon szak állami és önköltséges formájának megjelölése egy jelentkezésnek számít. A ponthatárokat várhatóan július 24-én hozzák majd nyilvánosságra. A feltöltendő dokumentumokról, valamint a határidőkről ide kattintva lehet bővebben tájékozódni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában