Bíróság

2024.02.23. 20:38

Megkezdődött a pedofíliával vádolt volt somogyi politikus pere

Zárt ajtók mögött megkezdődött az LMP volt politikusa, a nagyatádi K. Gábor elleni büntetőper, miután a 67 éves férfi azzal vádolják, hogy egy 13 éves fiúval kezdeményezett viszonyt.

MW

Illusztráció

Forrás: pexels

Befolyási viszonyával visszaélve elkövetett szexuális visszaélés, valamint információs rendszer felhasználásával elkövetett csalással vádolja a Kaposvári Járási Ügyészség - írta a Sonline.hu.

A vádlott nem fogadta el az ügyészség ajánlatát, és nem ismerte el bűnösségét az előkészítő ülésen, ezért tárgyalják az ügyét a Kaposvári Törvényszéken. 

A vád szerint a férfi 2022 decemberében az egyik családtagon keresztül ismerkedett meg a 13 éves sértettel. A vádlott ezután a kiskorú fiúval és a családjával egyaránt bizalmi kapcsolatot épített ki, így a szülők jóváhagyásával tartotta a kapcsolatot a sértettel, akik az várták az idősebb férfitól, hogy a tanulmányait illetően terelje jó irányba a fiút. 

 

A férfi azonban az így kialakított hatalmi, befolyási viszonyával visszaélve, 2023 februárjában a gépkocsijába csalta a beleegyezési korhatárt még be nem töltött sértettet, majd egy félreeső helyre hajtott, ahol szexuálisan molesztálta. 

K.Gábor nagyatádi önkormányzati képviselő és parlamenti képviselőjelölt is volt. A férfi a 2014-es országgyűlési választáson még a Negyedik Köztársaság Párt jelöltjeként mérette meg magát, majd három évvel később már az LMP-hez igyekezett csatlakozni.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában