Adaptive Hussars 23

2023.11.17. 22:58

Közös lőgyakorlatot tartottak a magyar és az olasz katonák Hajdúhadházon (videó)

A nemzetközi program részeként az MH Klapka György 1. Páncélosdandár honvédjei, valamint olasz ejtőernyős katonák szakharcászati foglalkozáson vettek részt, amely során éleslövészetet is végrehajtottak.

MW

A nemzetközi program részeként az MH Klapka György 1. Páncélosdandár honvédjei, valamint olasz ejtőernyős katonák szakharcászati foglalkozáson vettek részt, amely során éleslövészetet is végrehajtottak

Forrás: honvedelem.hu

 Nicola Zanelli altábornagy, a NATO Szövetséges Szárazföldi Parancsnokság parancsnokhelyettese is megtekintette a NATO Előretolt Szárazföldi Többnemzeti Harccsoport magyar és olasz katonáinak közös lövészetét Hajdúhadházon - írta pénteken a honvedelem.hu

Az Adaptive Hussars 2023 többnemzeti országos gyakorlat a Magyar Honvédség felkészültségének ellenőrzése mellett lehetőséget nyújt a NATO együttműködés mélyítésére és integrálja a szövetséges partnereket az ország védelmi terveibe - olvasható a honlapon.

A nemzetközi program részeként az MH Klapka György 1. Páncélosdandár honvédjei, valamint olasz ejtőernyős katonák szakharcászati foglalkozáson vettek részt, amely során éleslövészetet is végrehajtottak.

Nicola Zanelli altábornagy elégedett volt azzal az eredményes kiképzéssel, amit a gyakorlat részeként a nemzetközi erők közösen folytatnak

 - idézi a honvedelem.hu Jakab Zsolt alezredest, a NATO Előretolt Szárazföldi Többnemzeti Harccsoport parancsnokát.

"A magyar és az olasz katonák a szakaszszintű lőgyakorlaton megismerik egymás képességeit. A feladatvégrehajtás napnyugta után sem ér véget: harckocsizóink, illetve a légierővel együttműködve a felderítőink is egész éjszaka gyakorolnak" - mondta a közös foglalkozásról Bánfalvi Gergely őrnagy, a harccsoport parancsnokhelyettese.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában