Megnyitó

2023.10.14. 16:34

Nagy-Vargha Zsófia: a cserkészek fontos értékek hordozói és közvetítői

A felelősségtudat, a természet és egymás szeretete, a magyarságtudat átadása, ezek mind kiemelt jelentőségűek kezdetektől fogva a cserkészmozgalomban - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) fiatalokért felelős helyettes államtitkára az országos cserkésznap szombati megnyitóján, Veszprémben.

MW

Nagy-Vargha Zsófia, a Kulturális és Innovációs Minisztérium fiatalokért felelős helyettes államtitkára beszédet mond az országos cserkésznap megnyitóján Veszprémben 2023. október 14-én

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Attila

Nagy-Vargha Zsófia arról beszélt, hogy a cserkészmozgalom által képviselt értékek a mai, konfliktusoktól terhelt világban rendkívül fontos szerepet játszanak. 

Hozzátette,

 hálásak lehetünk a cserkészeknek azért, hogy kiállnak olyan fontos értékek mellett, mint a magyarságtudat közvetítése, a valós barátságok ápolása a virtuálisan létező kapcsolatok helyett. 

Kovács Adorján, a Magyar Cserkészszövetség országos elnöke elmondta, hogy a cserkészek világszervezete 50 millió tagot számlálnak. 

Úgy fogalmazott, 

a cserkészek egy jobb világ mellett köteleződnek el, amelyet a mindennapokban felelősen képviselnek. 

Udvardy György, a Veszprémi Főegyházmegye érseke azt hangsúlyozta, hogy a cserkészek kiállnak a valós értékek mellett, mint amilyen az élet méltósága és a tradíciók. 

Az Európa kulturális fővárosa program támogatásával megújult veszprémi, belváros közeli helyszínen mintegy 2500 résztvevő tisztelgett a 110 éve alapított Magyar Cserkészszövetség múltja előtt. 

A résztvevők kézműves és sportprogramokba kapcsolódhatnak be, valamint vetélkedőkön vehetnek részt.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában